SPIRER: - Det spirer og gror i tegneseriemiljøet, særlig blant jenter. Det er VGs stripejakt et bevis på, sier tegneserieguru og juryleder Håkon Strand. Foto: BJØRN THUNÆS

Kjemperespons i jakten på VGs nye tegneseriestripe

Over hundre nye kandidater har sendt inn sine forslag til ny tegneseriestripe i VG.

  • Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Kjemperespons, kommenterer juryleder og tegneserieguru Håkon Strand i Strand Comics. Det var i mai VG gikk ut med at man ønsket nytt - og primært kvinnelig - talent på den faste tegneseriesiden.

Etter det har over hundre håpefulle serieskapere sendt inn sine forslag, med en god blanding både av innarbeidede, nyetablerte og helt nye navn.

- Et godt koppel har levert ideer som ser spennende ut, mens mange andre naturlig nok trenger å jobbe mer med stripene sine. Sånn vil det alltid være. Men det viktigste er dette beviset på at det spirer og gror i tegneserieverdenen - og at jentene er på full fart inn. Sånn har det ikke alltid vært! Dessuten er et klart at stripeplass i VG selvfølgelig er meget attraktivt, sier Håkon Strand.

- Tegneserier har tradisjonelt vært dominert av gutta. Når vi vil ha tak i jenter, er det både for å inspirere kvinnelige serieskapere og engasjere flere kvinnelige lesere. At nesten alle de 138 innsendte forslagene fra over 100 serieskapere kommer fra jenter, sier sitt om at vi bør være på god vei, sier redaksjonssjef Audun Solberg i VG.

Verken form eller innhold eller regularitet er ennå bestemt. VG kan komme til å engasjere en fast, daglig tegner. Eller det kan bli regelmessige utskiftninger.

Første jente ut har vært Jorunn Hanto-Haugse, med sin «Reform 94». Nå tar hun snart ferie, og 1. august vil velkjente Karine Haaland overta med sine ungpiker «Louis og Melis», som nå skal prøve ut verden på egne ben, etter å ha opptrådd som bifigurer i Haaland-serien «Snorre». Haaland vil for øvrig være kjent fra fora som Larssons gale verden, Pondus og M.

Vil du bli VGs neste gjestestripe-tegner? Send inn ditt forslag til tegneserie@vg.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder