PREMIEREKLAR: Pierce Brosnan er snart aktuell med filmen «A Long Way Down». Her på filmfestival i Berlin i februar. Foto: PA Photos

Pierce Brosnan: Berømmelse kan ramme deg hardt

Den tidligere James Bond-stjernen hevder kjendislivet kan være farlig forførerisk, og i verste fall ende like brått som det begynte.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dette kommer frem i et ferskt intervju med den britiske avisen The Guardian.

Her blir skuespilleren intervjuet om filmen «A long Way Down», som kommer på kino i slutten av mars.

I filmen portretterer Brosnan TV-stjernen Martin Sharp. En mann som får problemer etter at han innleder et forhold til en 15-årig jente han tror er 25. Forholdet fører til fengselsstraff og blir slutten av hans karriere.

En historie Brosnan klarer å relatere seg til.

- Jeg skjønner hvor han kommer fra. Berømmelse er en veldig forførerisk ting, sier skuespilleren.

MISTET DATTEREN: - Våre hjerter er i sorg

- Men den kan også snu seg mot deg - like fort som den kom - «Fame can bite you in the ass», sier han på engelsk. I oversatt betydning betyr dette at berømmelse kan ramme deg hardt.

Som merittert Hollywood-skuespiller, har Brosnan selv fått kjenne på både fordeler og ulemper ved å være i offentlighetens søkelys.

ANMELDELSE: Mamma Mia: - Tynn og Vital

Etter rollen som «Sam» i kassasuksessen «Mamma Mia» fikk Brosnan så mye pes for sangstemmen at selv ABBA-medlem Benny Andersson tok Hollywood-stjernen i forsvar.

- Ydmykelse er en giftig følelse, og jeg tror det er noe av det mest smertefulle et menneske kan oppleve, forteller Brosnan til den britiske avisen og legger til:

- Som skuespiller mister man seg selv til rolletolkninger og karakterer. Du bygger deg selv opp, for så å ødelegge deg selv igjen. Og hvis en film ikke går bra, da kan du fort føle deg liten. En følelse du dessverre blir nødt til å lære deg å håndtere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder