VANSKELIG TID: Wentworth Miller snakker sjelden om privatlivet sitt. De siste ukene har han likevel kommet med flere betroelser. Foto: Getty Images

«Prison Break»-stjerne: - Jeg prøvde å ta livet mitt flere ganger

Filmskuespilleren Wentworth Miller (41) sto frem som homofil i sommer. Nå snakker han ut om den vanskelige ungdomstiden.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I forbindelse med en Human Rights veldedighetsmiddag i Seattle denne helgen innrømmet Miller at det ikke var lett for ham å akseptere legningen sin. Ved flere anledninger skal han ha forsøkt å ta sitt eget liv.

- Jeg var 15 år da jeg første gang forsøkte å ta livet mitt, uttalte Miller foran en stor forsamling i følge US Magazine.
- Jeg husker ikke hva som skjedde i løpet av de neste dagene, men mandag morgen var jeg tilbake på skolen og lot som ingenting hadde skjedd, sier han til magasinet.

Tung ungdomstid

Britiskfødte Wentworth, som er oppvokst og bosatt i USA, har tidligere vært opptatt av å skjerme privatlivet sitt, men foran forsamlingen i Seattle fortalte han om sine indre følelser som ungdom.

Han betrodde blant annet at han følte seg utsatt, og at han hele tiden måtte passe på hvordan han snakket, gikk og beveget seg for ikke å bli avslørt som homofil. Han følte at hver eneste dag var en test, og at det var tusenvis av måter å feile på.

Skuespilleren forklarte at han også var nervøs for å komme ut av skapet tidligere i sin karriere. Til tross for at flere medier de siste årene har spekulert i nettopp stjernens seksuelle legning, har Wentworth forholdt seg taus - til nå.

SLUTT: Miller spilte Michael Scofield i TV-serien «Prison Break». Serien gikk fra 2005 til 2009. Foto: TV 3

- Jeg hadde flere muligheter til å fortelle at jeg var homo, men jeg valgte å tie. Familien og vennene mine visste det, men ikke resten av verden. Jeg valgte å lyve, fordi jeg ble fylt med frykt av tanken på hva slags innvirkning det kunne ha på karrieren som jeg hadde jobbet så hardt for. Jeg ble fylt med frykt.

Takket nei

Det var da skuespilleren fikk en invitasjon fra den internasjonale filmfestivalen i St. Petersburg i slutten av august at han benyttet anledningen til å snakke ut om sin legning.

I et høflig avslag til festivaldirektøren forklarte Wentworth at «som homofil mann må jeg takke nei».

«Som en som har hatt gleden av å besøke Russland tidligere, og som i tillegg har litt russisk blod i årene, ville jeg vært glad for å kunne takke ja», skrev han i brevet, som i sin helhet ble publisert på nettsiden til GLAAD, Gay & Lesbian Alliance Against Defamation.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder