Maria Haukaas Mittet: - Hun var klok, varm og god

Stort kongelig fremmøte

Emil Solli-Tangen skal fremføre to låter

VESTRE AKER KIRKE (VG) Torsdag samlet familie, venner og kollegaer seg for å ta et siste farvel med TV-personligheten Anbjørg Sætre Håtun.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Journalisten, programlederen og forfatteren ble rammet av brystkreft i 2004, og i 2012 kom kreften tilbake.

Tirsdag 21. januar døde Håtun, 41 år gammel.

Kondolanse-protokoll: Send din siste hilsen til Anbjørg Sætre Håtun

DELES UT: Dette programmet får gjestene på vei inn i kriken. Foto: JØRN PETTERSEN

Torsdag formiddag klokken 12.00 startet seremonien i Vestre Aker kirke i Oslo. Like etter klokken 11 var det allerede kø utenfor kirken av gjester som ønsker å komme inn. En av dem er kunstner Elisabeth Werp.

- Hun var et lysende forbilde - spesielt ved å være forsonende, forsamlende, tilgivende og overbærende. Jeg vil fortsette i hennes ånd å videre bringe disse kvalitetene. Anbjørg var et nydelig menneske, sa hun til VG.

Like før seremonien startet klokken 12 ankom det fire biler fra Slottet med kronpris Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha og Ari Behn - sammen med barna deres.

VGTV: Slik minnes de venninnen Anbjørg: - Hun var som en fest

For artisten Maria Haukaas Mittet var Håtun en person man alltid spurte om råd.

- Hun var en klok, varm og god jente. Sjelden har man sett en slik kjærlighet mellom to parter som vi har sett mellom henne og Jon. Det var galskap og ufattelig flott og varmt. Hun hadde alltid gode klemmer. Dette er en veldig trist dag.

- Gitt andre mennesker håp

Anne Lise Ryel, som er generalsekretær i Kreftforeningen, mener Håtun har betyd mye for både Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

KONGELIG OPPMØTE: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha og Ari Behn - med barna, utenfor Vestre Akre kirke. Foto: ROGER NEUMANN

- Hun har stått på for andre og gitt andre mennesker håp, livskraft og en følelse av livsmestring i kraft av å være seg selv. Hun har betyd enormt mye for kreftsaken.

Trond Giske har vært en god venn til ekteparet Håtun i flere år.

- Hun var en fantastisk kvinne.

- Årets modigste kvinne

Håtun var i en periode spaltist i magasinet Tara.

- Det var en unison avgjørelse at hun ble kåret til årets modigste kvinne. Hun var en veldig spennende og herlig dame, og hun hadde en helt utrolig energi. Vi er veldig stolte for at hun bidro med sitt arbeid for oss, sier redaktør i magasinet Torunn Pettersen til VG.

Sjefsredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, mener Håtun var en pioner innen det å kunne snakke ut om ting som ikke alltid er så lett å snakke åpent om.

- Vi hadde mange gode samtaler om livet, vennskap og kjærlighet itl barn. Hun har hjulpet meg mye. Anbjørg var en fantastisk person og jeg kommer til å huske henne som et nydelig menneske.

Klesdesigner Fam Irvoll var venninne av Anbjørg. Det var deres felles interesser for mote og klær som brakte dem sammen.

- Hun var en varm og vakker dame som holdt hender. Jeg kommer aldri til å glemme hvor søt, vakker og morsom hun var, sier Irvoll til VG.

Komponert et eget stykke

Prest Kristian Engelstad Kvalem skal forrette seremonien, og det vil bli taler og musikalske innslag for å minnes den folkekjære 41-åringen.

LANG KØ: En halvtime før seremonien starter er det allerede lang kø for å komme inn i Vestre Akre kirke. Foto: ROGER NEUMANN


Ektemannen Jon Andreas Håtun, også kjent som Jono El Grande, har komponert et eget stykke som skal fremføres i kirken: «Til Anbjørg».

Emil Solli Tangen skal fremføre «My Heart Will Go On», og Giacomo Puccinis «Nesso Dorma».

På programet som deles ut til gjestene står det et sitat av Anbjørg Sætre Håtun:

«Hvis du elsker noen, hvis du har noen kjær. Si det. Vis det. Vær det».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder