Emma Tallulah Behn er døpt

(VG Nett) Tirsdag ettermiddag døper prinsesse Märtha og Ari Behn sin yngste datter, Emma Tallulah Behn, i Slottskapellet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Märtha og Aris to eldste døtre, Maud Angelica og Leah Isadora, ble båret til dåpen av henholdsvis Kongen og Dronningen. I dag er det bestemor Marianne Solberg Behns tur.

Halv tre begynte seremonien i Slottskapellet. Kongeparets femte barnebarn, og nummer sju i arverekkefølgen til tronen, døpes av en annen prest enn sine to eldre søstre. Behn-paret har nemlig valgt sin lokale prest, Gunnar Næsheim fra Lommedalen, til å stå for seremonien. Tidligere har biskopen i Oslo hatt den rollen.

Næsheim begynte sin tale i kapellet like over halv tre med å minne om at Emma Tallulah er omsluttet av en trygghet som ikke er alle barn forunt, og snakket kort om krigens konsekvenser i Gaza før seremonien fortsatte.

Samme kjole

PÅ MAMMAS FANG: Emma Tallulah Behn avbildet på mamma Märthas fang i Slottskapellet tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Kjolen Emma Tallulah døpes i er sydd av kronprinsesse Märthas mor prinsesse Ingeborg i 1920 og er siden brukt av alle kong Olavs etterkommere, med unntak av arveprinsessen Ingrid Alexandra. Hun er døpt i dåpskjolen som ble sydd til prins Alexander Edward Christian Frederik, som senere ble Norges kong Olav.

Slottskapellet er, som på søstrenes dåpsdager, dekorert med rosa blomster. Flere av fadderne, herunder Anbjørg Sætre Håtun og kronprinsesse Mette-Marit, har valgt å pynte seg med samme farge.

Karoline Krüger, kona til den lilles fadder Sigvart Dagsland, sto for seremoniens første kunstneriske innslag, en sang til ære for den lille.

Syv faddere

BARNEBARN NUMMER FEM: Emma Tallulah Behn. Tirsdag ettermiddag døpes hun i Slottskapellet. Foto: Ari Behn

Emma Tallulah, som ble født 29. september i fjor, har til sammen sju faddere. Først i dag - på selve dåpsdagen - kunngjorde Kongehuset navnene på de syv som skal være faddere for den lille. I tillegg til gudmor Marianne Solberg Behn og kronprinsesse Mette-Marit står prinsesse Alexia, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland på listen.

Prinsesse Alexia er det greske ekskongeparets eldste datter, Christian Udnæss er Ari Behns svoger, og Christensen, Sætre Håtun (kjent fra «Puls» og som kona til Jono El Grande) og artisten Dagsland er venner av prinsesse Märtha og Ari. Ekteparet Håtun er dermed nå begge faddere for Märtha og Aris barn. Jon Andreas Håtun (Jono El Grande) er nemlig fadder for Leah Isadora (3).

Mottakelse på Slottet

Etter seremonien i kapellet holder den lilles besteforeldre, Kong Harald og Dronning Sonja, en mottakelse for de mange celebre gjestene på Slottet.

- Det blir kjekt å få gratulere og se den lille. Det har vi ikke fått anledning til ennå, sa en smilende Bjarte Hjelmeland til TV2 på utsiden av kapellet kort tid før seremonien.

Listen over kjendisgjester i kapellet tirsdag er lang. I tillegg til de syv prominente fadderne befinner blant mange andre Morten Harket, Kåre Conradi, Magne Furuholmen, Elin Tvedt, Lene Marlin, Harald Rønneberg og kulturminister Trond Giske seg i kirken.

Sistnevnte var på spørsmål fra TV2 Nyhetskanalen helt klar på at han ikke trodde det ville bli mye snakk om den betente striden mellom Ari Behn og Carl-Erik Grimstad rundt bordet på Slottet i ettermiddag:

- Jeg tror ikke dette er anledningen for å snakke om det, sa en smilende kulturminister før han hastet inn i kapellet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder