HAGEN OG PREUS: Stein Erik Hagen flyr inn artisten Anne Grete Preus og femti andre venner til kunståpning i Aalborg til helgen. Her er Hagen og Preus fotografert i Toralv Maurstads 90-årsdag i 2016. Foto: Frode Hansen, VG

Stein Erik Hagen flyr 50 venner til kunstutstilling med Dronning Margrethe

Stein Erik Hagen tar likegodt med seg 50 flybårne gjester til kunståpning i Aalborg lørdag, skriver DN. Dit kommer også den danske dronningen.

Artikkelen er over ett år gammel

Like etter at han avrunder sitt årvisse besøk på World Economic Forum i Davos, lar kunstsamler Hagen seg bringe luftveien til nordlige Danmark til helgen.

les også

Stein Erik Hagen kritiserer Erna

Lørdag formiddag åpner han en kunstsamling med bilder i eget eie sammen med Dronning Margrethe av Danmark og den folkekjære artisten Anne Grete Preus.

MARGRETHE KOMMER: Danmarks meget kunstinteresserte Dronning Margrethe har meldt sin ankomst for å åpne utstillingen av Canica og Stein Erik Hagens kunstsamling i Aalborg på lørdag. Her er den danske dronningen på vei inn i Operaen i Bjørvika til feringen av vårt eget kongepars 80 års-jubileum i 2017. Foto: Frode Hansen, VG

Utstillingen vises på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, og heter «Nordisk modernisme – Inventing the Future».

Den er basert på Stein Erik Hagens kunstsamling, den såkalte Canica Kunstsamling.

les også

Alle nye dansker må håndhilse

Utstillingen tar for seg perioden 1910–1960, som var en periode da nordisk kunst eksploderte i en orgie av surrealisme og subjektivitet og forandret fremtidens kunstforståelse radikalt, skriver museet.

– 165 verk vises på utstillingen, hvorav 120 er fra Canica-samlingen, sier museumsdirektør Gitte Ørskou ved Kunsten til Dagens Næringsliv.

les også

Danmark gjorde jobben – Norge til VM-semi: – Nå har vi lyst på edelt metall

Etter åpningen blir det en lunsj for for spesielt inviterte gjester, hvoretter det blir åpningstaler og festligheter - også dette for spesielt inviterte gjester.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder