MER ENN INSTAGRAM: Jan Thomas (51) ville sjekke om kroppen kunne gjøre noe annet enn å bli kastet ut av Instagram. Det var en av grunnene til at han meldte seg på 71 grader nord.
MER ENN INSTAGRAM: Jan Thomas (51) ville sjekke om kroppen kunne gjøre noe annet enn å bli kastet ut av Instagram. Det var en av grunnene til at han meldte seg på 71 grader nord. Foto: Line Møller

Jan Thomas: Har hemmelig kjæreste

RAMPELYS

«71 grader nord»-deltager Jan Thomas (51) bryr seg ikke om hva folk tenker om ham. Men likevel vil kjendisstylisten verne om kjærlighetslivet og den nye mannen i hans liv.

Betalt innhold
Publisert:

I det nye huset på Nordstrand i Oslo skal Frogner-gutten Jan Thomas finne ut om han kan trives i en annen bydel. De to store peisene i stuen og spisestuen gir ham en Frogner-følelse. Duftpinnene setter en søt vaniljelukt i designerhuset.

– Jeg er en vaniljegutt. Jeg har vanilje i hele huset, sier Jan Thomas.

På dørskiltet står det kun «Kennedy, JT», og ingen av de tre ringeklokkene fungerer, men en energisk Jan Thomas åpner likevel. Han er i telefon med manageren sin – det strømmer på med henvendelser nå som han er med i «71 grader nord».

– Telt er som hotell uten romservice

I sine Hollywood-dager ville Jan Thomas aldri trodd at han skulle være med i et norsk friluftsprogram som «71 grader nord».

– Min idé av å bo i telt er å bo på hotell uten romservice, ler han.

– Lærte du noe nytt om deg selv i programmet?

– Ja, ja, ja! 71 grader nord har for alltid endret livet mitt. Det ble en ordentlig aha-opplevelse. Jeg har måttet akseptere at jeg ikke er noen supermann. Den styrken jeg fant når kroppen sier nei, det var som å koble på en mekanisme. Det gikk en faen i meg. Når jeg ser tilbake nå, var «71 grader nord» den flotteste 50-årsgaven jeg kunne gitt meg selv. Jeg har også fått venner for livet.

Men det er ikke hans første erfaring med friluftslivet.

– Jeg har hatt en lignende erfaring før. Da «campet» jeg ved Lake Tahoe i et området som heter – ironisk og morsomt nok – Dicks Lake. Det var tilfeldig, tro det eller ei. I det området var det fare for bjørn, jeg sov ikke på to dager, forteller Jan Thomas.

Jeg går oppriktig rundt og tror jeg er født til å provosere, inspirere og kanskje inspirere.

Ingen supermann

Etter å ha sagt nei til «71 grader nord» hele syv ganger, takket Jan Thomas i fjor ja. Det er det mange årsaker til.

– Jeg har rundet 50, og jeg har vært med på mye. Men ikke dette. Nok en gang har jeg ikke brydd meg om hva folk synes og tenker om meg. Men hvis de først skal synes og tenke, så får de gjøre det for den jeg faktisk er. Mange har gjort opp en om hvem jeg er. Det må være en form for ærlighet. Jeg går oppriktig rundt og tror jeg er født til å provosere, inspirere og kanskje inspirere, sier han.

Før innspilling tok Jan Thomas en CERG-test og fant ut at hans fysiske alder var 32 år.

– Jeg tenkte: Kan denne kroppen gjøre noe annet enn å bli kastet ut av Instagram? Da tenkte jeg: «Faen, nå gjør du det, Jan», sier han.

I fjor høst la han ut et bilde av seg selv på ferie. Den våte badeshortsen viste litt mer enn hva Instagrams retningslinjer tillater.

Selv om Jan Thomas nå vet hva som er tillatt å legge ut på Instagram og ikke, synes han reglene er urettferdig.

– Kim Kardashian legger ut hele rumpa si hele tiden, men jeg får ikke legge ut en shorts. Jeg fikk beskjed om at ei jente kan legge ut hva hun vil, så lenge selve åpningen er tildekket. En gutt kan legge ut bilder i undertøy, så lenge penisen ikke er til siden eller oppover. Jeg synes hele greia er tullete. Nakne menn er så tabu, sier han og påpeker at det er gjennomgående i filmer og på TV.

Den personen jeg deler seng med, vet hvem han er. Jeg er en enmannsmann.

– Dating er flaut

Egne salonger, sminkekolleksjon, TV-programmer og hunden Kennedy opptar det meste av tiden til Jan Thomas. Men han synes det er viktig å sette av tid til å date.

– Det blir litt som med trening. Jeg har ikke tid til ikke å ta meg tid. Jeg er en håpløs romantiker, jeg klarer ikke å forholde meg til Tinder og disse appene. Det blir litt som å bestille mat, «jeg skal ikke ha løk» og sånn. Men jeg synes dating er veldig flaut, jeg hadde ikke turt å spørre noen på date, sier han.

Med to lange forhold og et ekteskap bak seg er Jan Thomas blitt mer gjerrig på tiden sin.

– Kjenner du at du lever, er det passion, er det levende? Livet er så sårbart og kort. Orker jeg et offentlig brudd til? Kanskje jeg bare skal ha sex med folk? Men det er jo ikke meg. Jeg vil pynte til jul med kjæresten min og gå hånd i hånd.

Er du redd for å være for kresen?

– Det er alltid en risiko, men heller det. Jeg vil ikke bare ha det greit. Vi må etablere at «kresen» ikke betyr å ha penger eller sixpack. Når jeg ser på Vendela og Petter: Vendela kan ikke holde hendene unna Petter. Og hun bare fniser og ler. Sånn skal det være, sier Jan Thomas.

Men likevel:

– Hvis det røyner på, får jeg bare ha sex med noen en kveld. Men det er enda mer ensomt. Det har jeg også prøvd. Jeg tror vi mennesker på generell basis er skapt for å være sammen, men det kommer i mange former, sier han.

Kjærlighetslivet er fantastisk

Likevel er det ikke helt riktig at Jan Thomas ikke deler seng med noen for tiden. Han ønsker bare å gjøre det annerledes denne gangen.

– Jeg skal sitere Dorthe Skappel, da hun ga meg et råd: «Jeg snakker ikke om privatlivet mitt og tar ikke mannen min med på rød løper.» Jeg skal prøve å holde den delen privat enn så lenge, men jeg sover ikke alltid alene. Den personen jeg deler seng med, vet hvem han er. Jeg er en enmannsmann. Jeg skal prøve å gjøre det annerledes denne gangen her, men det er vanskelig ikke å snakke om kjærlighet når det føles fantastisk, sier han.

– Så det er fantastisk for tiden?

– Jeg har mye ro rundt det for en gangs skyld, kanskje også fordi jeg har klart å holde det hemmelig. Mitt kjærlighetsliv er fantastisk for øyeblikket.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om