Åpnet årets første «Allsang på Grensen»-program: Ari Behn om sangdebuten: – Det beste jeg har opplevd!

Aris mor om sønnen: - Jeg er stolt og overrasket

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sagt ja til dette før, sier Ari Behn (42) til VG.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Behn har tidligere vært å se på skjermen sammen med Per Heimly, i reiseprogrammet «Ari og Per», på TVNorge.

Onsdag debuterte han som både programleder og artist, på årets første innspilling av TV 2-suksessen «Allsang på Grensen», på Fredriksten festning i Halden.

– Det er en ære å presentere årets første programleder; en god venn, en glimrende kunstner og forfatter – Ari Behn!, sa Kathrine Moholt (41).

Behn åpnet deretter hele showet som solist på Maroon 5-låten «Moves like Jagger».

– Her på festningen har jeg lekt mye. Mamma jobbet som guide her da hun var 19 år gammel og gravid med meg, og besteforeldrene mine bor i Halden. Jeg gleder meg sånn til å synge, tenk at jeg får lov til det, fortalte Behn, og brøt direkte ut i det første nummeret.

Les også: Ari Behn etter London-oppholdet: - Vi er jævla rigide og lite tolerante

FORNØYD: Ari Behn fortalte at programlederjobben sammen med Katrine Moholt var det beste han hadde gjort. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

Glemte teksten

Da VG møter Behn etter innspillingen er han tydelig fornøyd.

– Jeg skjønner hvorfor Kathrine gjør dette hele sommeren. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sagt ja da jeg har blitt spurt tidligere år. Det er vel fordi jeg ikke kan synge, sier han.

Etter å ha sunget det første verset to ganger og blandet litt tekst under åpningsnummeret gjorde de et nytt opptak av sangdebuten.

– Var du nervøs?

– Jeg liker å kalle det spent. Jeg kunne teksten så godt i dag tidlig, men når du står der på scenen er det så mye bevegelser og mye å forholde seg til, så teksten bare forsvant, forklarer forfatteren, som til høsten er aktuell med en ny novellesamling.

Mot slutten av programmet dro Behn en spøk knyttet til Märtha Louises Engleskole, da han skulle introdusere Jonas Fjelds «Engler i snøen»:

– Engler vet jeg mye om. De er jo overalt, spesielt i snøen, gliser han, til full jubel fra publikum.

Tidligere har forfatteren og kunstneren hyllet Märtha med englevinger under et moteshow.

SANG SOLO: Ari Behn debuterte både musikalsk og som programleder på årets første innspilling av «Allsang på Grensen» i onsdag. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

Kjendiser blant publikum

Frithjof Wilborn (53) var til stede blant publikum sammen med kona Tina (29) og barna Sophia (2) og Samuel (4).

– Det er første gang jeg er på «Allsang på Grensen». Jeg har store forventninger til kvelden, på grunn av alle de bra artistene, men også til Ari. Jeg tror han kommer til å bli bitt av basillen og fortsetter med dette, sier han til VG.

Da bryter Tina Wilborn inn og avslører at det egentlig er en helt annen grunn til at familien har tatt turen til Fredriksten festning.

- «Diggiloo Diggiley» med Herreys er parsangen vår! Alle andre har sånne romantiske sanger, men vi har denne.

– Hvorfor akkurat den sangen?

– Fordi den er så bra, sier Frithjof.

– Og fordi Frithjof og jeg sang den sangen sammen med John Christian Elden i bryllupet til Jenny Jensen, flirer Tina.

Neste ukes programleder Øyvind Blunck (64) og forfatter og blogger Linnéa Myhre (25) var også på plass på Fredriksten festning. Sistnevnte tvitret følgende midt i showet:

«Så nettopp Ari Behn synge «Moves Like Jagger» live. Tror jeg er i sjokk. #allsangpågrensen».

Da showet var slutt oppdaterte hun Twitter igjen:

Behn er henrykt over responsen da VG konfronterer han med den gode tilbakemeldingen.

- Det er utrolig hyggelig å høre det fra Linnea Myhre. Hun har jeg virkelig respekt og sansen for. I love her!

MAMMA VAR MED: Ari Behns mor Marianne Solberg var på plass for å støtte sønnen under sangdebuten. Foto:TV 2,

Stolt av sønnen

Aris mor, Marianne Solberg, var til stede for å overvære sønnens programlederdebut.

– Jeg synes det var veldig bra! Jeg visste ikke at han skulle synge, så jeg ble veldig overrasket. Jeg har jo hørt han synge før, men det er ikke det han har drevet mest med, sier hun, og fortsetter:

– Jeg synes det er morsomt at han er med på sånne arrangementer, og ser ikke bort ifra at vi vil se mer av det, sier hun til VG.

Prinsesse Märtha Louise og barna Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn var ikke til stede blant publikum, men ifølge Ari Behn er de stolte av at pappa skal være programleder.

– De skal se programmet på TV i morgen. De har hjulpet meg å øve, og jentene har hjulpet meg med teksten, forteller han til VG.

Tidligere har Behn fortalt at han også lager kunst sammen med barna.

Under årets første «Allsang på Grensen» hadde Behn selskap av artister som Kurt Nilsen, Sandra Lyng, Jonas Fjeld, Postgirobygget, Rita Eriksen, Herreys og Lou Bega.

Programmet vises på TV 2 torsdag klokken 20.00.

NY SOMMERHIT?: Kurt Nilsen spilte både nye og gamle låter under mandagens «Allsang på Grensen»-innspilling. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder