REVET BORT: Paul Walker var for de fleste mest kjent for sin rolle i bilfilmene «Fast and Furious». Han døde i en bilulykke høsten 2013. Foto: Andrew Medichini , Ap

Paul Walkers far saksøker Porsche

Faren mener bilprodusenten er skyld i dødsulykken til «Fast & Furious»-stjerne Paul Walker.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Om tre dager har det gått to år siden skuespiller Paul Walker og kameraten Roger Rodas brått ble revet bort en bilulykke.

Hva som forårsaket ulykken er fortsatt uvisst, men de skal angivelig ha mistet kontrollen over kjøretøyet i stor fart, en Porsche Carrera GT, før bilen kjørte av veien, traff flere trær og tok fyr.

SAVNET: Bilentusiast og actionskuespiller Paul Walker ble brått revet bort i en bilulykke for to år siden. Foto: Robyn Beck , Afp

Nå saksøker Walkers far bilprodusenten, ifølge nyhetsbyrået AP. Han mener bilen manglet flere sentrale sikkerhetssystemer som kunne reddet sønnens liv.

I søksmålet mot Porsche hevdes det blant annet at bilen manglet et stabilitetssystem og diverse funksjoner for å unngå at bilen tar fyr ved en kollisjon.

Les også: Her er det siste bildet av Paul Walker

Saksøkt flere ganger

Det er ikke første gangen Walkers etterlatte går rettens vei for å få svar på hva som egentlig skjedde. Tidligere i år ble det kjent at Paul Walkers datter Meadow Rain Walker saksøkte Porsche med påstand om en konstruksjonsfeil.

BILINTERESSERT: Dette er trolig et av de siste bildene som ble tatt av Paul Walker. Her poserer han med Porschen bare minutter før dødskrasjet. Foto: Splash News , Splash News/ All Over Press

Rodas enke har også saksøkt bilprodusenten.

Les også: Familien tok farvel med Paul Walker

Porsche har ikke besvart APs henvendelser etter at søksmålet ble kjent, men har ved tidligere anledninger nektet for at de er ansvarlige for ulykken.

Walker er særlig kjent som en av hovedrollene i filmene «Fast & Furious». Film nummer syv i serien var under innspilling da den fatale ulykken fant sted, og Walkers brødre fullførte filmen til ære for broren.

Filmanmeldelse av «Fast & Furious 7»: Biler kan fly

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder