I SØKELYSET: Prins Andrew - her avbildet i London for et par år tilbake. Foto:Alastair Grant,Ap

Prins Andrew nekter for bruk av sex-slave

Trekkes inn i ny rettsprosess rundt sex-dømt amerikansk millionær

Gamle anklager om at prins Andrew (54) skal ha hatt sex med en 17 år gammel jente for over ti år siden, har blusset opp igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Prince Andrew, Duke of YorkJeffrey Epstein

Allerede da den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein i 2008 ble dømt for å ha presset en mindreårig jente til prostitusjon, ble prinsens navn nevnt. De to er nemlig gamle venner og skal ha hatt nær kontakt både før og etter Epstein ble dømt til halvannet års fengsel.

Prinsen, som også har tittelen hertug av York, benektet å ha noe som helst med saken å gjøre. I et intervju med bladet Vanity Fair i 2011 uttalte Andrew at han ikke hadde vært i kontakt med noen unge jenter tilknyttet Epstein-saken.

Nytt søksmål

Men nå har et nytt søksmål blitt sendt inn til retten i Florida, hvor en kvinne hevder at Epstein utnyttet henne seksuelt i perioden 1999-2002, og at han i tillegg lånte henne ut til sine rike og mektige venner. Kvinnen, som er anonymisert i rettspapirene, skal da ha vært 17 år, som er under den seksuelle lavalder i Florida.

År 2000: Prins Andrew - her avbildet på 40-årsdagen sin med ekskona Sarah Ferguson og døtrene Eugenie og Beatrice. Foto:Jonathan Evans,REUTERS

Avisen The Telegraph viser til rettsdokumentene, hvor det angivelig står at millionæren presset jenta til å ha et seksuelt forhold til et medlem av den britiske kongefamilien, og at dette skal ha vært prins Andrew.

Anklagene skal gå ut på at prinsen og andre angivelig hadde sex med jenta både i England og USA over en tidsperiode, og at det ved et tilfelle skal ha dreid seg om en «orgie med flere unge jenter».

The Telegraph skriver at Buckingham Palace torsdag nektet å kommentere saken.

– Kongehuset vil aldri uttale seg om en pågående rettssak, lød svaret fra en talsperson for de kongelige.

– Absolutt usant

Avisen Daily Mail skriver imidlertid fredag at en ikke navngitt talsperson for kongehuset avfeier sex-påstandene:

– Dette handler om en gammel, langvarig og pågående sivil rettssak i USA, som hertugen av York ikke er en del av. Derfor kan vi ikke kommentere dette i detalj. Men for å unngå enhver form for tvil, alle påstander om at det skal ha foregått upassende handlinger med mindreårige, er absolutt usanne.

Epsteins advokater sier til The Telegraph at de nye opplysningene er oppspinn, og at dette dreier seg om et forsøk på å presse penger ut av millionæren.

Da Epstein havnet i søkelyset for snart ti år siden, var han mistenkt for å ha betalt for sex med et stort antall jenter under den seksuelle lavalderen. FBI henla etter hvert saken etter at Epstein hadde erklært seg skyldig i ett tilfelle av prostitusjon. Han sonet ett år av dommen og ble løslatt i 2009.

Daily Mail og The Telegraph publiserer i tillegg bilde av prinsen og Epstein, som skal være tatt i 2011. I 2011 skal prinsen ha tilbrakt tid i Epsteins hjem i New York. Vennskapet har alltid vært omstridt i Storbritannia.

Prins Andrew har aldri giftet seg på nytt etter at ekteskapet med Sarah Ferguson (55) havarerte i 1996. De har to døtre sammen, prinsesse Eugenie (24) og Beatrice (26).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder