KJENDISHJELP: Daniel Craig, Kate Hudson, Roger Moore, Cameron Diaz, Liv Tyler, Russel Crowe, Julia Roberts og Kate Winslet har alle måter de kommer seg gjennom «dagen derpå» på. Foto: , Reuters, AFP, AP

Slik fikser kjendisene bakrusen

Tomatjuice, en tur i badstuen og mer alkohol - her er kjendisenes tips for å fjerne bakrusen.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Så i går hadde du det topp, og i dag har du lyst til å krabbe inn i en hule og dø? Ligger du i fosterstilling og tenker «Jeg skal aldri drikke så mye igjen», for femtiende gang? Vi har alle vært der.

Så du leste kanskje ikke saken VG hadde i går om hvordan du kan forhindre bakrusen i forkant? Slapp av - ifølge verdens kjendiser finnes det måter å bedre formen selv om årets første dag også har rukket å blitt den verste.

Fra de sunne metoder, til de litt mer usunne: Her er 17 metoder som kanskje kan gjøre dagen derpå litt bedre.

Skuespilleren Kate Hudson har en løsning som høres ganske sunn ut.

«Jeg drikker masse tomatjuice, spiser frisk frukt og en avokado, og fyller på med vitaminer», sier hun til Cosmopolitan.

Så du denne? 186 dager til jeg fremdeles ikke har sommerkroppen

VITAMINBOOST: Fersk frukt hjelper Kate Hudson dagen derpå. Foto: Valerie Macon , Afp

Skuespilleren Russel Crowe mener at «hair of the dog», altså å reparere bakrusen med mer alkohol, er det eneste som fikse en dårlig dagen derpå.

«Kjør på igjen med Tequila on the rocks. Hvis du bare drikker det, vil du ikke bli bakfull», sier han til Mirror.

Sosietetsjenta Paris Hilton fortalte Herald Sun at fastfood er løsningen.

«Jeg kan anbefale en quarter pounder med ost, og masse pommes frittes.»

Den samme avisen spurte også skuespilleren Kate Winslet, som mener at mat er veien å gå.

«Et pølse- eller baconsmørbrød pleier å funke for meg. Jeg drikker også et stort glass appelsinjuice og en kopp med søt te. Kombinasjonen av vitaminer og sukker gjør at jeg blir bedre.»

Så du denne? Tomine er årets nyttårsbarn

NAM NAM: Kate Winslet tyr til smørbrød dagen derpå. Foto: Mike Windle , Afp

Skuespiller Liv Tyler spiser en god frokost, og fortsetter med alkoholen, for å kvitte deg med bakrusen.

«Hair of the dog (Reparering med alkohol, journ. anm) funker alltid. En god frokost er også veldig viktig», sier hun til Us Magazine.

«Pretty Little Liars»-skuespilleren Ashley Benson har en løsning som høres direkte deilig ut.

«Jeg frisker opp huden med en agurkmaske, påfulgt av masse fuktighetskrem», sier hun til Us Magazine.

Skuespilleren Gwyneth Paltrow har et tips som egentlig bare høres slitsomt ut i dag.

«Lag deg et bad som er så varmt som mulig, og bland i Epsom-salt og natron. Ligg i det i 20 minutter, før du hopper opp og tar en iskald dusj i ett minutt. Legg deg i badet igjen til du er varm igjen, så tar du en ny runde med kaldt vann i dusjen», sier hun til Mirror.

«Pretty Woman»-stjernen Julia Roberts har en løsning vi liker bedre. Selv om det kanskje ikke frister med bobler etter gårsdagen, mener hun at det vil kunne hjelpe med et glass musserende.

«Hemmeligheten er å finne en balanse mellom Champagne og gulrotjuice. Det funker for meg når jeg bytter på mellom de to», sier hun til Mirror.

«Love Actually»-stjernen Hugh Grant har et relativt enkelt tips til de som har sovnet på sofaen med hånden i potetgullposen.

«Etter en kveld på byen, gjør en tallerken med Spaghetti Bolognese underverker for meg», sier Grant til Herald Sun.

DELIZIOSO: For Hugh Grant er det italiensk mat som gjelder. Foto: Eduardo Munoz , Reuters

Colin Farrell holdet det enkelt dagen derpå.

«Masse vann, og fritert mat», sier han til den samme avisen.

Kjendiskokk Nigella Lawson har en løsning, men den krever nok en tur på butikken dagen før den første dagen i året.

Min dagen derpå-kur er en «prairie oyster», som består av en eggeplomme, Tabasco, Worcestershire saus, Brandy og eddik. Du må drikke alt på en gang», sier hun til Mirror.

Hollywoood-skuespilleren Cameron Diaz tror at en tur på McDonalds vil gjøre dagen bedre, skriver Mirror.

«Jeg spiser en Egg McMuffin og drikker en øl. Du må drikke mer av den alkoholen du ødela deg selv med - klassisk «hair of the dog».»

Etter et lang kveld med festing er det siste mange vil ha dagen derpå, mer alkohol. Artisten Pink sier imidlertid til The Talko at det er det som hjelper.

«Drikk en øl så fort som mulig». Hair of the dog, der også altså.

Selv om du kanskje har mest lyst til å ligge på sofaen, og «Netflix and chill», mener «James Bond»-stjernen Daniel Craig at det beste du kan gjøre er å hive seg på trening, og svette ut bakrusen. En tur i badstuen kan også funke, sier han til The Talko.

«Hvis jeg virkelig ikke klarer å tvinge meg selv på trening og få kroppen i bevegesle, er en tur i badstuen veien å gå.»

En annen som mener at svette vil kaste bakrusen ut av kroppen er skuespilleren Christan Bale.

«Løping er en topp kur for bakrusen. Det er forferdelig i noen minutter, men det kurerer faktisk bakrusen», sier han til Herald Sun.

UT OG LØP: Batman, eller Christian Bale, som han egentlig heter, snører på seg joggeskoene dagen derpå. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Tidligere Bond-mann Roger Moore har en kur som de fleste vil sette pris på.

«En is til frokost funker for meg. Den kalde isen ser ut til å virke som smertestillende på min torturerte kropp», sa han til Herald Sun.

Den britiske TV-kokken Jamie Oliver hevder at hans oppskrift på huevos rancheros er «den ultimate bakrus-kuren», skriver Mirror. Hva det er ? Det er en mexikansk rett med egg, tomater, paprika, tortillas og ost - og det høres jo godt ut.

Har du imidlertid prøvd alt, og så gitt opp, har MinMote noen sofatips til deg som har tenkt til å bli værende på sofaen.

Les også: Glem nyttårsforsetter - nå er det hele året som gjelder

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder