Aqua-Lene om bruddet med Morten Harket:

«...jeg ville ikke ha en far til»

RAMPELYS

For første gang snakker Lene Nystrøm (25) ut om hvor inderlig forelsket hun var i Morten Harket. Til det danske kvinnebladet Eurowoman forteller Lene at forholdet tok slutt fordi hun «ikke ville ha en far til».

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:16

Aqua-Lene mer enn antyder at Morten forsøkte å belære henne om hvordan hun skulle takle den enorme suksessen Aqua har hatt verden over etter monsterhiten «Barbie Girl».

Og hun avslører hvilken type menn hun faller for.

De usedvanlig åpenhjertige uttalelsene kommer i et omfattende og gjennomarbeidet intervju med det danske kvinnebladet Eurowoman. Intervjuet er gjort hjemme i Lenes egen stue i Hornbæk utenfor København.

Falt pladask

Om møtet med den frontfiguren i a-ha, den største norske popsuksessen før Aqua, sier Lene Nystrøm:

«Jeg møtte Morten da vi sammen skulle dele ut Spellemannprisen. Og jeg falt pladask for ham. Alt var som det skulle være. Det var det. Jeg var egentlig ikke fan av a-ha den gang de var store og jeg var liten, men har alltid syntes at han var vilt kjekk. Og det var det jeg falt for. Men fascinasjonen for hans ytre gikk faktisk fort over. Jeg var forelsket i ham, det var jeg virkelig. Jeg var borte. Det jeg fant i ham, var en mann som hadde forståelse for det jeg gjør, men jeg ville ikke ha en som skulle fortelle meg hvordan jeg skulle takle det. Og han visste faktisk heller ikke helt hvordan det er å være meg. Deres suksess var sikkert like stor som vår, men det har bare gått så mye hurtigere for oss. Men det stoppet fordi . . . (pause på minst et halvt minutt) . . . jeg ikke ville ha en far til.»

Elsker menn

Mindre åpen og ærlig er hun ikke når hun snakker om sitt forhold til det motsatt kjønn på mer generelt grunnlag:

«Jeg har alltid elsket menn. Det har jeg. Jeg flørter jo hemningsløst. Og jeg kan tenne på alle mulige slags menn,» forteller Lene.

Hun fortsetter:

«Jeg har dog aldri gått etter den muskuløse typen, men i langt høyere grad de feminine mennene. Og mørke gutter, det er mye mer spennende.»

Aqua-Lene forteller at hun ikke er lett å være kjæreste med. Og hun blir iskald når en kjæreste legger seg flat for henne og ikke gir henne motstand.

Lene røper dessuten i Eurowoman at hun ikke er flink til å gjøre slutt på et forhold på en ordentlig måte. Som oftest finner hun seg bare en ny mann.

Underlegne

Lene påstår selv at hun ikke har hatt en kjæreste på lang, lang tid. Og hun hevder at suksessen ikke har gjort det lettere å finne en kjæreste. Hun klager over at guttene hun møter, føler seg underlegne i forhold til henne, og sier at Morten Harket i så måte var et godt alternativ.

Mens to av Lenes mannlige kolleger i Aqua har gått til innkjøp av to beist av noen italienske motorsykler, påstår hun hardnakket i intervjuet at hun slett ikke har mistet bakkekontakten.

Da hun var på sommerferie med sine foreldre i Italia, gikk hun hver dag forbi en smykkeforretning der det lå en nydelig diamantring. Men det slo henne ikke at hun kunne kjøpe den før hennes mor spurte henne om hvorfor hun ikke gjorde det.

Og etter at hun hadde kjøpt den, fikk hun så dårlig samvittighet at hun ville levere den tilbake. Men da skjelte moren ut Lene.

Ble sjokkert

Hun forteller også at det var dumt av henne å ta med foreldrene til Italia, fordi foreldrene ble sjokkert over hvor berømt datteren og Aqua er. En dag hun lå på stranden, samlet det seg 200 intenst glanende sicilianere rundt hennes badehåndkle. Da fikk hun nok. Samtidig understreker Lene at hun også nyter oppmerksomheten fra sine fans. Hun erkjenner at hun vil savne det dersom hun kommer et sted hvor ingen ber henne om autografen.

Men da en person på et utested i København sa at han syntes det var artig også å se henne med klær på, med dårlig skjult henvisning til hennes kjente nakenbilder, svartnet det for Lene. Hun klasket til ham midt i fjeset!