KJENDISHEST: Magnums Cornelius har to ganger vært med på «Farmen»,  og programleder Gaute Grøtta Grav har blitt veldig glad i han.

KJENDISHEST: Magnums Cornelius har to ganger vært med på «Farmen», og programleder Gaute Grøtta Grav har blitt veldig glad i han. Foto: Privat

«Farmen»-hesten svevde mellom liv og død - i dag vant han i travdebuten

Magnums Cornelius skulle vært på slaktehuset for lenge siden. Men eieren ga han aldri opp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kaldblodsvallaken Magnums Cornelius har du kanskje sett før. Syvåringen har nemlig vært «Farmen»-hest to ganger, i 2016 og 2017.

«Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav har selv skrytt hesten opp i skyene. I et innlegg på instagram skriver han:

Dette er den kuleste hesten jeg vet om. Cornelius har jeg ridd nå i ti uker på #farmen, snillere og kjappere hest skal du lete lenge etter.

Sett denne? Kritiserer Gaute-galoppen i «Farmen»: - At de tør!

Til VG beskriver Gaute Grøtta Grav hesten som klok og glad.

FAVORITTHESTEN: Gaute Grøtta Grav liker seg godt på ryggen til Magnums Cornelius. Foto: PRIVAT

– Han kan stå sammen med barn og være verdens roligste i timesvis. Så får han beskjed om å løpe - og går rett fra null til hundre på sekunder. Jeg har aldri ridd en mer løpsvillig hest, som lystrer rytterens minste vink, sier Grøtta Grav.

– Noen raske hester kan være vanskelig å få kontakt med når de er i full galopp, men Cornelius er det noe eget med. Jeg savner han hver gang jeg rir en annen hest.

Dette er den kuleste hesten jeg vet om. Cornelius har jeg ridd nå i ti uker på #farmen, snillere og kjappere hest skal du lete lenge etter :-)

Magnums Cornelius er syv år gammel, men få trodde han skulle komme så langt i livet. Som toåring ble han nemlig angrepet av hunder, og svevde mellom liv og død. Det forteller eieren Sven Håkon Johansen.

Travinteressert? Få tips på VG Trav!

les også

Ingen vet hva som har skjedd med denne eventyrhesten

– Han var lovende og hadde gått mønstringsløp. Men så ble han angrepet av to hunder, som bet av han tungen og lagde store skader på gaffelbåndet, hestens akilles. Dyrlegen ga han lite håp og mente den burde vært avlivet. Men jeg fikk han med hjem som et «prøveprosjekt», sier eier Sven Håkon Johansen.

Sakte men sikkert fikk Magnums Cornelius et nytt liv. Johansen kjørte han i tømmerskogen, brukte han som bryllupshest, og altså som «Farmen»-hest i to sesonger.

– Han er et eventyr av en hest! Datteren min har brukt han til sprangridning og dressur, han er så snill og gjør så godt han kan uansett hva han prøver seg på!

SEIEREN ER ET FAKTUM: Magnums Cornelius traver lett inn til seier på Årjäng. Foto: PRIVAT

Johansen følte hesten kunne ha noe å gi på travbanen, og tidligere i år fikk han Magnums Cornelius med i et prøveløp. Det gikk bra, så fant vi et passende løp på Årjäng i Sverige. Med 20.000 i førstepremie.

– Han satt i tet fra start til mål! Med den historien han har, så må jeg innrømme jeg felte noen tårer. Kusken sa han ikke trengte å gjøre noen ting!

Nå skal ikke Johansen og Magnums Cornelius hvile på laurbærene. Eieren er på jakt etter nye løp, slik at hesten får prøve seg mens han er i siget og i god form.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder