LEDER KONSERTEN: Dame Helen Mirren skal være konferansier på Nobelkonserten. Foto: Ap

Helen Mirren skal lede Nobelkonserten

(VG Nett) Helen Mirren kommer til Norge for å lede Nobelkonserten 11. desember.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den verdenskjente skuespilleren er blant annet kjent fra filmen «The Queen», som hun vant Oscar for i 2007, og ble utnevnt til «Dame» i 2003.

- Nobelkomiteen er begeistret over at Helen Mirren og disse anerkjente kunstnerne vil hjelpe oss med å spre
budskapet om fred rundt i verden, sier Geir Lundestad, sekretær for Den Norske Nobelkomité, i en pressemelding fredag kveld.

Kjente artister

Millen føyer seg inn i rekken av kjente artister som har takket ja til å lede den storstilte konserten; I fjor ble ledet av Denzel Washington og Anne Hathaway, og året før av stjerneparet Will Smith og Jada Pinkett Smith.

Tradisjonen tro er det også flere kjente artister som kommer for å opptre og hedre fredsprisvinneren. I år ble den anerkjente prisen delt i tre og gitt til Ellen Johnson Sirleaf, liberiske fredsaktivisten Leymah Gbowee og Tawakkol Karman fra Jemen. De har selv fått velge én artist hver, og har valgt henholdsvis Miatta Fahnbulleh, Angelique Kidjo og Ahmed Fathi.

I tillegg skal blant annet Evanescence, Sugarland og David Gray opptre.

- Mest sexy kropp

Helen Mirren fikk Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Dronning Elizabeth i filmen «The Queen» fra 2006. Den handlet om den britiske kongefamiliens reaksjoner etter Lady Dianas død i 1997. Mirren har vært nominert tre ganger i tillegg til året hun vant, for «Gosford Park» i 2002, for «The Madness of King George» og for «The Last Station» i fjor.

Tidligere i år danket Helen Mirren ut skjønnheter som Jennifer Lopez og Cheryl Cole i bladet LA fitness' kåring over mest sexy kropp.

Tidligere i høst var Mirren æresmedlem av juryen for Nordisk Råds filmpris, som ble delt ut i København.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder