AP: Kastet stein gjennom morens bilvindu

I HARDT VÆR: R&B-stjernen Chris Brown avbildet utenfor retten i Los Angeles onsdag, kort tid før dommeren beordret han til å tilbringe ytterligere tre måneder på en avrusningsklinikk. Foto: Ap

Chris Brown beordret til rehab - risikerer fortsatt fengselsstraff

En ny voldelig episode førte onsdag til at rapperen Chris Brown må tilbringe de neste tre månedene på en avrusningsklinikk.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over seks år gammel


Onsdag kveld norsk tid måtte den omstridte artisten atter en gang møte opp i retten i Los Angeles, etter at han i slutten av oktober ble siktet for vold etter at han angivelig slo ned en mann i Washington.

Tidligere i år ble Brown dømt til 1000 timers samfunnstraff, samt prøvetid, for mishandlingen av sin ekskjæreste Rihanna.

I går skulle dommeren i Los Angeles vurdere om Browns arrestasjon skal vurderes som et brudd på reglene for prøvetiden, noe som i verste fall kan innebære at musikeren må i fengsel.

Etter den siste arrestasjonen valgte rapperen å sjekke seg frivillig inn på en avrusningsklinikk for å få bukt med sine sinneproblemer, men nyhetsbyrået AP melder at Brown nylig ble kastet ut av klinikken på grunn av voldelig oppførsel.

I et brev fra klinikken, som dommeren leste opp i retten, kom det frem at rapperen under sitt opphold skal ha kastet en stein gjennom vinduet på bilen til sin egen mor. Hendelsen ble ansett for å være et brudd på klinikkens regler, som blant annet ikke tillater voldelig oppførsel hos sine pasienter.

Må tilbringe 90 dager på rehab

Etter et kort møte i retten onsdag ble Browns advokat Mark Geragos og dommeren enige om en avtale som går ut på at artisten blir beordret til å umiddelbart legge seg inn på en ny rehabiliteringsklinikk i tre måneder, melder CNN.

Avtalen betyr ikke at Brown slipper fengselsstraff, men kanalen spekulerer i at Brown, hvis han oppfører seg, trolig slipper å bli dømt for å ha krenket vilkårene for prøvetiden sin.

Den nye avtalen innebærer også at Brown må akseptere regelmessige doptester.

Mary Murray, som er statsadvokat i den amerikanske delstaten, fortalte likevel dommeren at hun fortsatt reserverer seg retten til å be om at Browns prøvetid blir trukket tilbake.

Den endelige avgjørelsen i saken faller 16. desember, når dommeren skal konkludere om Brown har brutt prøvetidsvilkårene. Da er det også ventet at steinkastings-episoden vil bli vurdert.

Soner fortsatt samfunnstraff

Tre dager i uken vil rapperen måtte forlate klinikken for å jobbe åttetimers-vakter, blant annet ved å rydde søppel, som en del av straffen etter angrepet på Rihanna i 2009.

I tillegg er det forventet at Brown vil få tillatelse til å reise til Washington, hvor han fortsatt er siktet for vold mot en mann som ønsker å ta et bilde med rapstjernen.

- Hans mål er å oppnå innsikt og forståelse for sin tidligere oppførsel, noe som igjen kan lede ham til et sunnere synspunkt for hvordan han skal gå videre i livet, uttalte Browns talsmann i forbindelse med hans siste opphold på rehabiliteringsklinikken.

Den tidligere boksestjernen Mike Tyson var en av de som uttalte seg etter Browns siste arrestasjon. Da ba han 24-åringen om å skjerpe seg.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Chris Brown arrestert - igjen

  2. Chris Brown sjekker inn på avrusningsklinikk

  3. Chris Brown fengslet igjen

  4. CNN: Derfor ble Chris Brown arrestert

  5. Chris Brown millionsaksøkt for homofobisk vold

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder