KASSASUKSESS: Johnny Depp og Penelope Cruz i en scene i «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» fra 2011. Foto: AP

Saksøker Disney for «Pirates of the Caribbean»-tyveri

En mann hevder at filmselskapet har stjålet hans ideer i den berømte filmserien - som nå skal regisseres av norsk duo.

Artikkelen er over seks år gammel

Dagen etter at det ble kjent at Joachim Rønning (40) og Espen Sandberg (41) skal regissere den femte filmen i «Pirates of the Caribeean»-serien, kommer nyheten om søksmålet.

LES OGSÅ: - Kan sammenlignes med Potter og Bond

Royce Mathew fra Florida påstår at Disney har brutt loven for opphavsrett ved å bruke mange av elementene han selv mener han står bak.

Saksøkeren hevder at han er opphavsmannen bak flere av karakterene i filmserien samt temaer og manusinnhold, melder nettstedet TheWrap .

Søksmålet ble registrert i Florida tirsdag denne uken - to dager før nyheten sprakk om det norske Hollywood-samarbeidet.

Gammelt søksmål

I søksmålet kommer det fram at Mathew også tidligere har gått til sak mot filmgigantene, men førstnevnte mener at Disney den gangen svindlet seg fram til et avtale.

«Pirates of the Caribbean»-produsent Jerry Bruckheimer er også saksøkt.

Mannen hevder at han skrev flere pirathistorier på 80- og 90-tallet - deriblant et manus med mange overnaturlige innslag. Disse manusene skal Disney ha fått overlevert.

Har spilt inn milliarder

Mathew krever det han mener er sin rettmessige del av inntektene på kassasuksessen. Det konkrete beløpet er ikke kjent. Hver av de fire filmene har spilt inn flere milliarder kroner - den siste alene over seks milliarder.

Disney har ikke kommentert søksmålet.

Den norskregisserte «Pirates of the Caribbean»-filmen får premiere i 2015.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder