NY FLAMME? Neve Campbell dukker opp i siste sesong av «Mad Men» - trolig som Don Drapers nye flamme. Foto: Ap

Se, hvem som dukker opp i siste sesong av «Mad Men»

USA-premiere i går - omtales som spektakulær

I går startet slutten på «Mad Men» - og der dukket denne 90-tallsstjernen opp.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Her hjemme må vi vente enda to uker til starten på syvende og siste sesong av «Mad Men» når den får premiere med en dobbeltepisode på VOX 27. april.

Serieskaperen Matthew Weiner gir nå Neve Campbell (40) - som på 90-tallet var stjerne i seks sesonger av serien «Party of Five» og som også er kjent fra «Scream»-filmene, nytt liv med en rolle i AMC-serien «Mad Men».

Uten å si for mye, så spiller hun en enke som havner ved siden av Don Draper på en flytur. De fleste vil tenke: «Å, ja, det er jo hun!» når hun dumper ned på flysetet. Og dette har «Mad Men»-skaperen selv vært opptatt av. Det skal mye til før han ansetter skuepillere som er for gjenkjennbare - siden de kan bryte med illusjonen om at dette utspiller seg i 1960-tallets USA.

Nytt liv

Helt fra starten av var han nøye med å ikke bruke kjente skuespillere, og det var derfor hovedrollene gikk til ukjente Jon Hamm (Don Draper) og Elizabeth Moss (Peggy Olsen).

- Ofte tenker jeg «Uch, det er han? Det er henne? Jeg kjenner dem så godt. Det er ikke det at jeg ikke liker dem, ofte elsker jeg dem, men jeg vil ikke ødelegge showet, sier Weiner til New York Times.

Men så har det seg slik at han nå også er blitt kjent for å gi nytt liv til gamle stjerner, blant andre «L.A Law»-veteranen Harry Hamlin som spiller reklamebyråsjefen Jim Cutler og Alexis Bledel fra «Gilmore Girls».

- Jeg ønsker å gi noen en sjanse til å bli sett i et nytt lys. Det er jo også en del av historien i denne serien, ikke sant, sier Weiner som alltid holder audution til rollene i serien - uavhengig hvem det dreier seg om.

For kjent?

Neve Campbell vil for mange være Julia Salinger - som hun spilte i serien «Party of Five» fra 1994 til 2000 - eller grøsserstjernen fra «Scream».

- Jeg håper alltid med nye karakterer og jobber, at jeg forandrer meg på en måte slik at folk vil se meg i et annet lys. «Mad Men», med sin retro setting og stilistiske detaljer, kan få dette til å skje på et nivå som ikke kunne ha skjedd noe annet sted, sier Campbell selv til avisen.

Serieskaper Weiner sier at han i utgangspunktet tenkte på at Campbell ville være for kjent til å spille rollen som Lee Cabot i den nye sesongen.

- Men selv om jeg aldri hadde sett henne før, så hadde hun fått rollen - fordi hun har en modenhet og noe som gjør henne absolutt helt uimotståelig for Don. Hun vet akkurat hva han tiltrekkes av, sier Weiner.

Ble mor

Neve Campbell ble mor for første gang for to år siden med sin skuespillermann JJ Feild, og forteller til New York Times at det har ført til at hun er mer kresen når hun velger jobber.

- Det må være noe jeg er veldig opptatt av. Jeg vil ikke jobbe bare for å jobbe, sier Campbell - og legger til at «Mad Men» også var en mulighet til å oppleve en verden som moren hennes levde i, og en verden der alt virker så mye kulere enn ting er nå.

- Vel, kulere for menn, da. Ikke så kul for kvinner, sier Campbell.

Denne siste sesongen av «Mad Men» er delt i to, og de første sju episodene sendes nå i vår og kalles for «The Beginning», mens den siste halvdelen kommer først tidlig i 2015 og kalles «The End of an Era». Sesongstarten har fått god mottakelse i USA. Hollywood Reporter omtaler første episode som spektaklulær - og andre anmeldere melder at «Mad Men» fortsatt trollbinder seerne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder