KRITISK: MGP-Jostein gikk ut mot Mo i sin anmeldelse under kveldens MGP-finale. Foto: NILS BJÅLAND/VG

Kjendiser raser etter MGP-Pedersens anmeldelse

MGP-Jostein anmeldte finalistenes opptredener i Melodi Grand Prix. Nå raser kjendisene.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

«Nå må Mo til pers. Dette er et makkverk av en sang som har stjålet mer enn godt er fra Russlands vinner i 2008, «Believe» med Dima Bilan. Mo synger overdrevent og pretensiøst uten hensyn til tekst og melodi. Han har profilert seg som Utøya-overlevende. Derfor er hva som ligner maskingeværlyd i refrengene særdeles kynisk og vulgært. Fy Mo! Fy NRK!
Terningkast 1.»

Dette skrev tidligere MGP-programleder Jostein Pedersen i sin anmeldelse av Mos opptreden i Helgeland Arbeiderblad. Nå skaper utsagnet debatt blant kjendiser i sosiale medier.

- Skam deg!

Musiker Askil Holm skriver på sin Twitter.

- Grøss og gru. Uverdig skrevet av #josteinpedersen om #mo #mgpnrk

Programleder og komiker Klaus Sonstad stiller seg også bak kritikken.

- Jostein Pedersen skriver at Mo har «profilert seg som Utøya-overlevende.» Ikke et slag under beltestedet, mer som en kniv i hjertet. #mgp

Daglig leder i Heartbeat management, Pernille Torp-Holte, skriver på sin Twitter.

- Jostein Pedersen: Skam deg! Dette er bare smakløst og uten respekt. Fy faan. #nettavisen #josteinpedersen #nrkmgp

VGs anmelder Stein Østbø har nevnt Pedersens utsagn i sin kommentar :

«Dessverre har Mo ufortjent stått i fokus tidligere i uka for helt andre ting etter at NRK anmeldte grov rasistisk sjikane mot Mo på Twitter tidligere i uken.

Under lørdagens finale gjentok det seg ulykkeligvis. Ikke fra de altfor mange nett-trollene som finnes der ute, men fra kulturansvarlig i Helgeland Arbeiderblad og tidligere norsk MGP-nestor, Jostein Pedersen.

Lørdag kveld burde han ha vært moderert vekk fra verdensveven etter denne setningen om Mo (som fikk terningkast én av Pedersen), offentliggjort via hans arbeidsgiver og Nettavisen/Side2:

«Han har profilert seg som Utøya-overlevende. Derfor er hva som ligner maskingeværlyd i refrengene særdeles kynisk og vulgært. Fy Mo! Fy NRK!».»

Positivt med engasjement

Sjefredaktør i Helgeland Arbeiderblad, Petter Stocke-Nicolaisen, sier til VG at det er positivt at kommentaren skaper engasjement.

- Dersom noen føler seg støtt eller såret, beklager jeg det. Det var hverken vår eller Josteins hensikt. Jostein er en tydelig og sterk kulturkommentator, som vi er glad og stolt over at arbeider i HA. At hans meninger skaper engasjement, er positivt.

De mener selv at Pedersen ikke går over streken når han trekker inn terrorangrepet på Utøya.

- Han har ikke kommentert Utøya-hendelsen, eller selve terroranslaget. Han har anmeldt en låt, og som anmelder står han fritt til å velge hva han selv tar med anmeldelsen. Det er anmelders oppgave å sette det i kontekst.

VG har vært i kontakt med Mos manangement, som foreløpig ikke vil kommentere saken.

Pedersen ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til sjefredaktør Petter Stocke-Nicolaisens uttalelse.

Grøss og gru. Uverdig skrevet av #josteinpedersen om #mo #mgpnrk pic.twitter.com/W5d05HgmLE
— Askil Holm (@askilholm) March 15, 2014
Jostein Pedersen skriver at Mo har "profilert seg som Utøya-overlevende." Ikke et slag under beltestedet, mer som en kniv i hjertet. #mgp
— Klaus Sonstad (@klaussonstad) March 15, 2014
Jostein Pedersen: Skam deg! Dette er bare smakløst og uten respekt. Fy faan. #nettavisen #josteinpedersem #nrkmgp pic.twitter.com/Eye3xPy2dB
— Pernille Torp-Holte (@pernilleth) March 15, 2014

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder