UTE AV DANSEN: Mimmi Tamba måtte forlate NRK-showet «Stjernekamp» lørdag kveld. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures

Mimmi Tamba (22) røk ut av «Stjernekamp»

Tromsø-artisten fikk færrest stemmer og måtte forlate sangkonkurransen, etter å ha fremført Lauryn Hills «Doo Wop (That Thing)» lørdag kveld.

Artikkelen er over seks år gammel

I lørdagens episode av «Stjernekamp» måtte artistene prøve seg på hip hop, noe opptil flere av dem var svært ukomfortable med.

Mimmi Tamba hadde aldri sunget hip hop før, men valgte en av Lauryn Hills største hiter, «Doo Wop (That Thing)».

Positive dommere

- Det har vært helt fantastisk, jeg har lært veldig mye. Jeg er veldig trist nå, sa Mimmi til programleder Kåre Magnus Bergh da hun røk ut.

Tamba var først å se for et nasjonalt publikum da hun var med på «Det store korslaget» på TV 2 i 2011, der hun deltok i koret til Lisa Stokke.

Den unge artisten fikk positive tilbakemeldinger fra dommerne etter innsatsen sin lørdag, men fikk likevel ikke nok stemmer til å gå videre til opera-programmet neste uke. Vidar Johnsen og Agnethe Johnsen var sammen med Tamba de tre som fikk færrest stemmer.

Mistet pusten

Vamp-vokalist Vidar fjernet seg et stykke fra «Tir n'a Noir» og gikk for Timbuktus «Alla vill till himmelen men ingen vill dö». Han hadde faktisk svimt av under øvelsen på onsdag, fordi han mistet pusten.

- Du har valgt en ganske melodisk låt, og det tror jeg du tjente på, men det er samtidig den låta i dag med kanskje færrest pustepauser. Jeg synes du gjorde en veldig god jobb, sa dommer Vinni om Johnsens sang.

- Ble ganske «stoka»

Agnete Johnsen, kjent fra bandet «Blacksheeps», hadde valgt Nicki Minajs «Super Bass», og hevdet hun hadde «shaka ass» hele uken i forberedelse til opptredenen.

- Nå ble jeg ganske «stoka». Jeg synes rappedelen var bedre enn syngedelen. På refrengene var du litt ute. Men det der ble jeg j... imponert over, var Vinnis kommentar.

Blant de mest nervøse i forkant av lørdagens program, var sørlandsjenta Helen Bøksle.

- Du er ingen rapper ennå

Bøksle, mest kjent for snill visesang, hadde valgt «Bad Girls» med M.I.A. Hun sa selv at det hadde vært vondt å høre seg selv rappe, og at hun var så nervøs for rappen at hun helt glemte å fokusere på koreografien.

- Dette er en veldig vanskelig låt, og jeg digger at du valgte den og kastet deg i det. Men du er ingen rapper ennå, sa dommer Mona B. Riise etter fremføringen.

- Energien i det er veldig tøff. Det er en veldig ambisiøs låt å gjøre. Og jeg har litt problemer med å se deg som «bad girl», sa Vinni, som også bemerket at Bøksle hadde et snev av «Norwegian Stiffness Syndrome», men roset henne for innsatsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder