PÅ STATENS BEKOSTNING: Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

Kongen deltar i Toralv Maurstads begravelse

Kong Harald vil være til stede under begravelsen til Toralv Maurstad torsdag.

Publisert:

Det melder kongehuset på sine hjemmesider.

Statsminister Jonas Gahr Støre og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil også være tilstede i Oslo Domkrike torsdag.

Toralv Maurstad ble 95 år gammel. Han sovnet stille inn fredag 4. november.

Toralv Maurstad hedres med begravelse på statens bekostning, skrev Statsministerens kontor i en pressemelding 6. november.

– Toralv Maurstad skriver seg inn i historien som en legende i norsk teater- og kulturliv. Gjennom tiår beriket han norsk kulturliv med sin kreative kraft og unike utstråling på scenen og foran kamera. Det er med takknemlighet vi vil huske ham og alle opplevelsene han ga oss, uttalte statsminister Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

TIL STEDE: Kong Harald vil være til stede i Oslo domkirke torsdag.

Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Maurstads etterlatte har takket ja til dette, skriver regjeringen i pressemeldingen. Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– Toralv Maurstads scenekunst og karisma var enestående. Han traff et bredt publikum og var en person som mange nordmenn følte de kjente. Han vil bli husket som en ruvende scenekunstner, en betydningsfull teatersjef og en av de største kulturpersonlighetene i vår tid, uttalte kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i den forbindelsen.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no