Hyller Wesenlund med «Fleksnes»-repriser

Førstkommende lørdag går Komiprisen av stabelen på NRK. Både før og etter prisutdelingen sendes det «Fleksnes»-programmer til minne om skuespilleren.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Rolv Wesenlund har betydd veldig mye historisk sett. Det å sette opp noen gjensynsprogrammer som viser en liten flik av alt det store han har gjort, ser vi på som hyllest, sier Arne Helsing, TV-sjef i NRK.

Hvilken «Fleksnes»-sketsj er den beste? Diskuter i kommentarfeltet under.

Helsing opplyser at tilsvarende hyllest også ble gjennomført med Trond Kirkvaag, Harald Heide-Steen Jr. og Leif Juster.

- Vi har en rekke arkivøyeblikk med storheter vi gjerne viser publikum. Wesenlund er en av dem, sier TV-sjefen.

Rolv Wesenlund døde søndag etter lengre tids sykdom - 76 år gammel. Han var mest kjent som den komiske figuren Marve Fleksnes i serien med samme navn. Serien gikk på norske TV-skjermer gjennom store deler av 1970- og 80-tallet.

Lørdag kveld sender statskanalen «Fleksnes - en herre med hatt» og «Marves siste sang», før utdelingen av Komiprisen. Etter prisutdelingen sender de «Fleksnes: I heisen».

- Hvordan valgte dere programmer?

- Det er en redaksjonell vurdering av de som har best oversikt over historikken. De plukket ut en liten bukett programmer som samlet sett viser frem Marve Fleksnes. Først viser vi hvordan Fleksnes ble til, så kommer et møte med Wesenlund som synger «Fleksnes»-låta «Marves siste sang» med Kringkastingsorkestret, og til slutt en episode med Fleksnes, opplyser Claus Wiese, redaksjonssjef i NRK Underholdning.

MINNEPROTOKOLL: Skriv en siste hilsen her og se hvordan andre minnes Rolv Wesenlund

Stian Malme, prosjektlederen bak Komiprisen, bekrefter at Wesenlunds bortgang også vil bli markert i forbindelse med prisutdelingen.

- Det blir en fin og verdig hyllest som skal passe inn i resten av programmet, sier han til VG.

LES OGSÅ: Begraves på statens regning

LES OGSÅ: Slik var Wesenlunds liv

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder