SAMLET I JULEN: Kong Harald og dronning Sonja skal tilbringe julaften hos kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i år. Foto: Scanpix

Kongeparet feirer jul på Skaugum

(VG Nett) Kronprinsparet og barna får besøk av dronning Sonja og kong Harald på julaften i år.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kongeparet skal tilbringe julaften med kronprinsfamilien og familien Tjessem på Skaugum. Det bekrefter Slottet.

Dronningen og kongen har de siste to årene hatt Märtha, Ari og deres barn på besøk på Kongsseteren, men nå skal de altså selv være gjester hos kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på julekvelden.

LES OGSÅ: Første jul sammen

KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland tror det er viktig for Mette-Marit å skape gode juleminner og tradisjoner med barna. Foto: Scanpix

Kongeekspert Kjell Arne Totland forteller at det er viktig for Mette-Marit å skape sine egne tradisjoner sammen med barna.

- Det blir nok god gammeldags kongelig jul i de vakre stuene på Skaugum når kongeparet i år tar turen til Asker for å feire julaften med kronprinsfamilien. Kronprinsesse Mette-Marit har i årenes løp ønsket å skape sine egne tradisjoner sammen med barna og allerede første julen på Skaugum pyntet hun juletreet med hvite roser og hvite silkesløyfer, sier Totland.

LES OGSÅ: En annerledes jul for kongeparet

Slottet kan dessuten bekrefte at det blir julegudstjeneste i Asker kirke klokken 15 på julaften.

I fjor feiret kronprinsfamilien jul i Asia, mens de året før feiret jul for første gang på familiens hytte i Ulvdal.

VGTV: Se kronprinsparets julehilsen fra i fjor

- Harald og Sonja bytter egentlig på å feire jul med familien på Skaugum og familien Behn annethvert år. I år gjør de som familier flest og treffer Märtha og Ari og barnebarna en av juledagene i stedet. Trolig samles dessuten hele den kongelige storfamilie allerede 1. juledag, sier kongeekspert Totland.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal feire julaften hjemme i Lommedalen i år, med Aris foreldre, Marianne Solberg Behn og Olav Bjørshol, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder