PÅKLAGER HENLEGGELSEN: Sophie Elise Isachsen går videre med anmeldelsen av medlemmer av «Mannegruppa Ottar». Foto: Odin Jæger VG

Sophie Elises anmeldelse av «Mannegruppa Ottar» henlagt

Bloggeren leverte anmeldelse til politiet etter å ha blitt
truet av medlemmer fra «Mannegruppa Ottar».

  • Øystein David Johansen
  • Ingvill Dybfest Dahl
  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over to år gammel

Det var i oktober i fjor at den profilerte bloggeren leverte anmeldelse på Grønland politistasjon etter at hun hadde blitt truet av medlemmer fra Facebook-gruppen. Det skjedde etter bråk rundt en innsamlingsaksjon «Mannegruppa Ottar» hadde til inntekt for Barnekreftforeningen.

Bakgrunn: Barnekreftforeningen vil ikke ha mer penger fra «Mannegruppa Ottar»

Nå er anmeldelsen henlagt, får VG opplyst fra Isachsens advokat Per Andreas Bjørgan i advokatfirmaet Lund og co. DA.

– Jeg kan bekrefte at saken er henlagt etter vår anmeldelse ble levert inn. Henleggelsen er påklaget, og men vi har ikke fått svar på klagen. Den ble levert inn før sommerferien, så vi forventer svar snart.
VG kontaktet i 2016 menn som har sjikanert kvinner på nett. Slik svarte de:

– Hva synes du om at saken er henlagt?

– Jeg har ikke lyst til å kommentere saken ytterligere siden den er påklaget. Vi er altså uenige i henleggelsen.

Saken er videresendt et annet politidistrikt enn Oslo, får VG opplyst. Juristen som jobber med saken har ferie og var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag.

Bloggeren skriver på bloggen at hun ser på avgjørelsen som et enormt nederlag. Hun forteller til VG at saken har vært en ekstremt stor belastning.

– Jeg har virkelig kjent på at man blir veldig liten mot et stor tungt system. Netthets er et stort problem som dessverre mange blir utsatt for. Det er mange som meg som opplever at man ikke kommer noen vei med anmeldelse, sier Sophie Elise Isachsen.

– Det virker som det er en utakt mellom lov og slik samfunnet har blitt. For at man skal kunne føle seg trygg på nett må det bli et bedre vern av enkeltpersoner som utsettes for slikt. Drap- og voldstrusler er ikke noe man skal tåle. Om man er en offentlig person eller en privat person, avslutter hun.
Kay Erikssen, som er grunnleggeren av «Mannegruppa Ottar», er tydelig på at gruppen ikke står for trusler, hat og spredning av intime bilder.

Flere artikler

  1. Sophie Elise og ekskjæresten i ordkrig om hevnporno

  2. Nora Mørk offentliggjør bilder av menn hun hevder delte private bilder

  3. MDG-Lan utsatt for grov hets i Facebook-gruppe

  4. Trådstarter i Mannegruppa Ottar beklager Facebook-innlegg

  5. Mannegruppa Ottar stengt for godt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder