UTSATT? Camilla Parker Bowles og prins Charles har ventet over tre tiår med å få hverandre. Nå kan bryllupet bli utsatt. Foto: EPA

Prins Charles' bryllup utsatt

(VG Nett) Fredagens vielse mellom Camilla Parker Bowles og prins Charles er utsatt til lørdag. Årsaken er pavens begravelse fredag.

Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Nå er bryllupet utsatt til lørdag. Prins Charles skal delta i pavens begravelse i Roma fredag. Dette bekrefter prins Charles' kontor i Clarence House i ettermiddag.

- Vi forholder oss åpne for det som skjer ellers i verden og vurderer fortsatt situasjonen, sa en anonym talsmann ved Clarence House til AP tidligere i dag da det ble kjent at bryllupet kunne bli utsatt.

Avsluttet ferie

Prins Charles som var på skiferie i Sveits da paven døde, har avsluttet ferien for å delta på en sjelemesse for paven i Westminster Cathedral i London i ettermiddag. Det er ventet at også Parker Bowles deltar på messen.

Det norske kronprinsparet har annonsert at de vil delta i den kongelige vielsen i Storbritannia på fredag. Det er ikke kjent hva dagens endring vil føre til for kronprinsparet.

- Dette må vi få komme tilbake til, sier konstituert informasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til VG Nett.

Prinsen og Parker Bowles har kjent hverandre i mer enn 30 år og skal ha hatt et forhold til hverandre også da de var gift på hver sin kant.

Omstridt

Paret har fått mange reaksjoner, både negative og positive, på sitt kommende bryllup. Det skapte spesiell oppsikt at bryllupet ikke skal finne sted i storslåtte Windsor slott som planlagt. Den borgerlige seremonien vil i stedet finne sted i den langt mindre elegante Windsor laugshall.

Dronning Elisabeth har varslet at hun kun vil delta i den kirkelige seremonien etter vielsen. Dette skal skje St. Georges kapell ved Windsor slott.

Dronningen har også hatt flere innvendinger til hvordan bryllupet skal foregå. Hun har blant annet krevd at sønnen og hans forlovede sover hver for seg natten før bryllupet.

Prins Charles selv skapte blest da han forrige uke, for åpen mikrofon uten å være klar over at lyden ble fanget opp, skjelte ut de fremmøtte journalistene.

Video: Se og hør prins Charles' mumling her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder