BEKLAGET SEG: Zara Larsson ba blogger Louise Winblad om unnskyldning etter hun ved en feil fikk æren for en tekst som ikke var skrevet av henne selv. Foto:Daniel Sannum Lauten,Afp

Zara Larsson ba blogger om unnskyldning etter radioprogram

Et utdrag fra «Sommar i P1»-praten med Zara Larsson er hentet fra en blogg – det ble ikke nevnt i sendingen.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Zara Larsson vant den svenske versjonen av «Norske talenter» som tiåring og VGs anmelder sammenlignet jenta med Rihanna.17-åringen er et av de heteste popnavnene i Sverige og kan blant annet skilte med nesten 750.000 følgere på Instagram.

Hennes ord om feminisme i radioprogrammet «Sommar i P1» ble hyllet i sosiale medier. Senere har det kommet frem at en del av ordene som ble sagt kom fra skribent og blogger Louise Winblad.

Teksten er hentet ordrett fra Winblads blogg og handler om redselen for å møte menn, og at man forhåndsdømmer noen menn fordi man som kvinne er redd for å bli voldtatt.

Günther: – Zara Larsson er en av mange fjortisjenter

Ba om unnskyldning

Zara Larsson tok kontakt med Winblad på hennes blogg kort tid etter at programmet ble sendt. Hun skriver i en kommentar at hun sa under innspillingen at teksten var fra en anonym, men at det senere ble klippet bort siden hun ikke visste hvem skribenten var.

– Jeg er så glad jeg fant deg så jeg får bedt om unnskyldning, skriver Larsson i kommentaren.

Winblad mener Larsson gjør en kjempejobb for feminisme og at sommerpraten virkelig er verdt å høre på.

– Det er bra at det løste seg så fort. Både «Sommar i P1» og Zara Larsson var raske med å rette feilen og alt skjedde med god tone. Feil kan skje alle, det viktigste er hvordan man håndterer det etterpå, sier Winblad til VG.

Tar på seg skylden

Produsent for programmet, Henrik Johnsson tar på seg skylden for at kilden ikke ble oppgitt i programmet. Han bekrefter til Expressen at Larsson sa under innspillingen at teksten var hentet fra en blogg, men at dette aldri kom med i selve programmet.

– Jeg glemte å ta det med under redigeringen. Dette er kun min feil, sier han til Expressen.

Larsson tok oppgjør med netthaterne: – Begår lovbrudd

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder