GÅR BIRKEN: Kronprins Haakon nøyer seg ikke bare med tribuneplass, som her i Falun i forrige uke hvor han gratulerer gullvinner Therese Johaug og sølvvinner Marit Bjørgen. 21. mars stiller han selv til start i årets Birkebeinerrenn. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Kronprins Haakon går Birken

Kronprins Haakon skal gå årets Birkebeinerrenn. Han stiller i klassen 40 til 44 år og han kommer ikke til å få noen form for spesialbehandling.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det sier daglig leder for Birken AS, Jo Gunnar Ellevold til VG.

– Så vidt vi vet er dette første gang et medlem av kongehuset går Birkebeinerrennet, fortsetter Jo Gunnar Ellevold.

Det var Østlendingen som først omtalte denne saken mandag og presseansvarlig ved Det Kongelige Slott, Sven Gjeruldsen, bekreftet overfor avisen at kronprins Haakon skal delta.

– Jeg kan bekrefte at kronprinsen stiller til start. Utover det har jeg ingen videre kommentar, sier Gjeruldsen.

Daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold, er glad for at kronprinsen stiller til start i det 54 kilometer lange rennet mellom Rena og Lillehammer. Tiden Haakon skal måle seg mot er 2 timer, 42 minutter og 38 sekunder som var vinnertiden i denne klassen sist løpet ble arrangert i 2013.

– Det var Anders Aukland som vant den gangen og for øvrig stiller han i samme klasse i år også, sier Ellevold.

Han understreker at kronprinsen kommer ikke til å få noen form for spesialbehandling.

– Han deltar på lik linje med alle de andre deltagerne. Løypa er like hard for han som de andre, bakkene er like bratte og det er ingen snarveier, sier Ellevold.

Birken AS fikk påmeldingen fra Slottet samme dag som VM i Falun startet. Ellevold forteller til VG at foreløpig er det påmeldt 1300 i klassen for menn i alderen 20 til 44 år.

– Men vi regner med at det blir opp til 2000 deltagere i denne klassen. Foreløpig har vi ikke tildelt kronprinsen pulje, men det vil skje når v i nærmer oss dagen for rennet, sier Ellevold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder