FASTLÅST: Verken Guro Fostervold Tvedten eller Viasat hadde grunn til å smile etter den mislykkede meklingen onsdag. Her er Fostervold Tvedten med sin advokat Stein Kimsås-Otterbech. Foto: Trond Solberg , VG

Guro Fostervold Tvedten og Viasat ikke enige

Forhandlingene i retten førte ikke frem

Tv-profilen Guro Fostervold Tvedten og tv-selskapet Viasat ble ikke enige da det ble forsøkt mekling i arbeidskonflikten mellom partene onsdag. Saken tas videre til retten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter Fostervolds advokat Stein Kimsås-Otterbech til VG litt over klokken 15 onsdag.

– Jeg kan bekrefte at saken fortsetter i retten. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe, sier advokaten og legger til at heller ikke hans klient ønsker å si noe.

Trygve Rønningen, administrerende direktør i MTG Norge som eier Viasat beklager at meklingen ikke nådde frem.

– Jeg kan ikke si annet enn at vi er kjempelei oss. Vi satte oss til bordet for å oppnå noe, nå må vi bare konstatere at så ikke skjedde.

Han sier han verken kan eller vil kommentere hva det ble pratet om bak dørene på meklingskontoret i Oslo Tingrett onsdag.

Oppdatering 26.01. Opprinnelig var tittelen i denne saken «Guro Fostervold Tvedten og Viasat må i retten». Etter at det ble kjent at partene har inngått forlik i etterkant av rettsmøtet er tittelen endret.

Meklet i fem timer

Ved 14-tiden onsdag kom partene ut etter å ha meklet i fem timer. Da ønsket hverken sportsjef Stian Kleppo i MTG/Viasat eller Guro Fostervold Tvedten å kommentere forhandlingene.

– Jeg har ikke fått snakket med min advokat og kan ikke kommentere noe nå. Jeg ber om forståelse for det, sa Guro Fostervold Tvedten til VG.

Det var TV 2-programmet God Kveld Norge som i helgen meldte at Guro Fostervold Tvedten er blitt oppsagt i Viasat.

Les også: TV2: Fostervold Tvedten sparket fra programlederjobb.

TV-selskapet og Fostervold Tvedten skal være uenige om flere punkter i hennes arbeidsforhold. Derfor trekker TV-kjendisen sin tidligere arbeidsgiver for retten.

Prøver å få til forlik

Onsdag ble det altså forsøkt mekling mellom partene, uten hell. VG har bedt sorenskriver Siri Vigmostad, som er med i dommernes mediegruppe, forklare hva en rettsmeksling er:

– Det er domstolen som tar initiativet, i håp om å få til en minnelig ordning, et forlik mellom partene, forteller Vigmostad.

– Hvis de kommer til enighet, slipper vi i så fall hovedforhandlinger i retten.

– Er dommeren til stede?

– Ja, dommeren bistår og gir kanskje partene en «dytt» på veien, slik at det blir en progresjon, sier Siri Vigmostad.

Les også: Forlot TV2 med vemod

Må nedbemanne

Viasat eies av MTG Norge. Administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, fortalte lørdag at Fostervold mistet jobben som en del av selskapets nedbemanninngsprosess.

– Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss så har det betydd et tredvetalls ansatte som måtte gå, og Guro er én av dem. Nå har arbeidslivet noen regler for hvordan man nedbemanner og de reglene mener vi at vi har fulgt. Alle har akseptert det opplegget vi har lagt frem, med ett unntak, sa Trygve Rønningen.

«Vi er uenige»

Det unntaket er altså Fostervold Tvedten, som nå ønsker å få prøvd saken sin for retten. Hun har ikke ønsket å kommentere saken tidligere, heller. I en sms til VG lørdag skrev hun:

«Vi er uenige og midt i en prosess, derfor vil jeg ikke kommentere dette nå.»

Les også: Discovery forsøkte å hente denne TV 2-profilen

41-åringen fra Molde, som er søsteren til den tidligere fotballspilleren Knut Anders Fostervold, startet TV-karrieren som programleder og sportsanker tilbake i 1999. Den gangen for TV 2, hvor hun senere også ble utegående reporter.

Sammen med tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt ledet hun de daglige sendingene «EM-kveld fra Wien» under fotball-EM i Sveits og Østerrike i 2008. Fostervold Tvedten har også hatt ansvaret for «TV 2s artistgalla» og kanalens «fotballgalla».

Fra TV2 til Viasat

Etter en periode der programlederen hadde hatt permisjon fra jobben i TV 2, og kun vært sporadisk på skjermen da hun blant annet bodde en periode i Spania, sa hun det var med tungt hjerte hun forlot kanalen våren 2012 til fordel for Viasat.

Hun har ledet kanalens Champions League-sendinger sammen med blant annet Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth.

Hun er gift med håndballprofilen Håvard Tvedten, som spiller for den danske klubben Aalborg og lenge var en sentral spiller på det norske herrelandslaget i håndball. De to bor i Danmark, og har to barn sammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder