– Det knuser hjertet mitt

ET KJENT FJES: I de seks siste «Harry Potter»-filmene spilte Michael Gambon rektor Albus Humlesnurr (Michael Gambon). Foto:Warner Bros./Sandrew Metronome,

«Harry Potter»-stjerne avslutter scenekarrieren

Skuespiller sir Michael Gambon (74) trekker seg fra alle
teateroppsetninger fordi han ikke lenger klarer å huske linjene sine.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

For mange er 74-åringen mest kjent gjennom rollen som Albus Humlesnurr i de seks siste «Harry Potter»-filmene, men Gambon har også hatt en stor karriere på teaterscenen. Den har han nå bestemt seg for å avslutte, melder DailyMail.

– Det er en fryktelig ting å innrømme, men jeg kan ikke gjøre det. Det knuser hjertet mitt, sier Gambon i et intervju med Sunday Times magazine.

Innrømmelsen han kommer med er at han ikke lenger kan huske teksten han skal fremføre når han står på scenen.

Testet for Alzheimers

PÅ RØD LØPER: Skuespiller Michael Gambon på vei inn til åpningen av «Wizarding World of Harry Potter» i Universal Orlando Resort, Orlando i 2010. Foto:John Raoux,Ap

Den «hjerteskjærende avgjørelsen» ble tatt etter at Gambon nylig var på en audition på West End. Under prøvene måtte 74-åringen ha en øreplugg og hjelp av en ung kvinne som leste linjene hans for å gjennomføre audition.

– Etter en time med dette tenkte jeg at dette funker ikke. Du kan ikke være på et teater, fri på en scene hvor du springer rundt, roper og skriker, mens noen leser linjene dine i øret ditt.

«Harry Potter»-skuespilleren har slitt med hukommelsesproblemer i mange år, og han har tidligere avslørt at han har blitt sjekket av to leger for Alzheimers. Testene som kom tilbake var negative, skriver DailyMail.

I 2002 tok Gambon over rollen som rektor Humlesnurr i den tredje «Harry Potter»-filmen, etter at Richard Harris døde.

– Jeg hadde ikke sett noen av de tidligere filmen, men det var veldig morsomt å jobbe med serien.

Les også:Dette «Harry Potter»-drapet angrer J.K Rowling på

Usikker fremtid

Hvilken fremtid 74-åringen ser for seg innenfor TV og film er ikke et tema i intervjuet, med ifølge filmdatabasen IMDB har han to prosjekter på gang – en mini TV-serie og en film.

Her hjemme i Norge er Gambon for tiden aktuell i NRK-serien «Fortitude» som går på søndager. VGs anmelder trillet frem en 4-er på terningen og skrev:

Blant et stjernelag av skuespillere og en overflod av mysterier, er det det nakne snølandskapet som sikrer deg synsnervesnacks i «Fortitude».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder