KJEKKAS: Alexander Skårsgard mener det er en fordel å være mann i Hollywood. Her i forbindelse med promoteringen av filmen «The Diary of a Teenage Girl», i januar. Foto:Victoria Will,Ap

Alexander Skarsgård: – Sexisme er et stort problem i Hollywood

Svenske Alexander Skarsgård (38) tar Hollywood med storm. Nå slår han også et slag for likestilling, og mener filmbransjen er utfordrende for voksne kvinner.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alexander Skarsgård har gjort stor suksess som vampyr i den kritikerroste TV-serien «True Blood», hvor han har fått status som et sexsymbol.

Tidligere i år ble det også kjent at han har funnet tonen med en av nåtidens største «it»-jenter i motebransjen, britiske Alexa Chung.

I et intervju med den tabloidavisen Evening Standard forteller skuespilleren om likestillingsutfordringene innen TV – og filmbransjen.

– Sexisme er et stort problem i Hollywood. Menn kan snakke om sex og ha sex på film – og det er kult, mens når kvinner gjør det samme er de bare horer. Det er så prippent og puritansk, sier han, og fortsetter:

– Hollywood er et vanskelig sted for kvinner. De som lager filmer ønsker superheite, unge kvinner, og det er færre gode roller for kvinner som har rundet 40 år, sier han.

– Enklere for menn å bli eldre

I intervjuet med den britiske avisen går det for øvrig også frem at hans skuespillerfar Stellan Skarsgård (64) pleide å gå naken omkring i huset da Alexander og hans fem yngre søsken vokste opp, noe som kan være bakgrunnen for at 38-åringen forteller at han aldri har hatt problemer med å spille inn nakenscener.

Nylig fullførte Skarsgård et tøft treningsregime, der han bygget seg opp til å spille Tarzan, i filmen av samme navn.

På spørsmål om Hollywood er like krevede fysisk for menn som det er for kvinner, trekker skuespilleren igjen frem utfordringene ved å være en kvinne i bransjen:

– Hvis du er en 65 år gammel fyr kan du fint ha en hovedrolle hvor du har en romanse med en 25 år gammel kvinne uten at noen reagerer – men du ser aldri det motsatte. Det er mye enklere å bli eldre for en mann.

Skarsgård er ikke den første som tar opp problemstillinger knyttet til sexisme i Hollywood. Tidligere i år gikk skuespiller Jane Fonda (77) hardt ut mot mannsdominansen, og oppfordret sine kvinnelige kolleger til å brette opp ermene og kjempe for likestilling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder