STJERNEREGISSØR: Ron Howard står blant annet bak «Da Vinci koden», «Engler og Demoner» og julekomedien om det grønne monstret «Grinchen». Foto:Carl Court,Afp

Ron Howard skal regissere Beatles-dokumentar

Den Oscar-vinnende amerikaneren, som står bak flere storfilmer, skal regissere dokumentaren om gjennombruddet til The Beatles.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ron Howard (60), som har oppkalt produksjonsselskapet han driver sammen med Brian Grazer etter John Lennon-sangen «Imagine», skal regissere en autorisert dokumentar om The Beatles, ifølge nettstedet Entertainment Weekly

Produsenten, skuespilleren og regissøren har blant annet regissert storfilmer som «Da Vinci koden», «Engler og Demoner» og julekomedien om det grønne monstret «Grinchen».

I 2001 fikk han Oscar for beste regi med filmen «Et vakkert sinn». Filmen fikk terningkast fem av VGs anmelder.

Dokumentaren skal handle om bandets hektiske år med verdensturneer, som begynte på Cavern Club i Liverpool, eksploderte etter at de opptrådte på Ed Sullivan Show i 1964 og kulminerte på Candlestick Park, i San Francisco, i 1966.

FØRSTE AMERIKANSKE OPPTREDEN: 8. februar 1964 sto The Beatles på scenen hos «Ed Sullivan show», i New York. Dette var starten på Beatlemania. Nå kommer filmen som tar for seg bandet tidlig på 60-tallet, regissert av Ron Howard. Foto:Uncredited,Ap

Den første halvdelen av 1960-tallet var preget av såkalt Beatlemania, et uttrykk som neppe trenger noen oversettelse. Bandets plateutgivelser var en ubrutt serie triumfer, mens konsertene var preget av fans som hylte så høyt at The Beatles knapt kunne høre seg selv spille.

– Jeg er beæret og spent på å få jobbe med denne forbløffende historien om disse fire unge mennene som tok verden med storm i 1964, sammen med Apple og The White Horse Pictures, sier Howard i en uttalelse, og legger til:

– Deres innflytelse på populærkultur kan ikke overdrives

Dokumentaren skal produseres av The Beatles eget multimedieselskap Apple Corps, Imagine Entertainment og White Horse Pictures, og vil ifølge Rolling Stone Magazine inneholde intervjuer med Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon og Olivia Harrison.

I et intervju med Rolling Stone Magazine kommer det frem at Howard har vært Beatles-fan siden han var barn.

– Jeg maset om å få en Beatles-parykk til niårsdagen min, sier han til magasinet, og legger til at ønsket for øvrig gikk i oppfyllelse.

Dokumentaren blir Ron Howards andre musikkfilm, etter at han i fjor debuterte med dokumentaren «Made in America», der han tar oss med i kulissene til Jay-Zs musikkfestival i Philadelphia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder