ARBEIDSKAMERATER: Lars Monsen har et nært forhold til sine hunder. Her får en av dem, Foss, en godbit etter at Monsen hadde avsluttet sin 365 dager lange ferd på Nordkalotten i Sør-Varanger i august 2007. Foto: Terje Mortensen/VG

ARBEIDSKAMERATER: Lars Monsen har et nært forhold til sine hunder. Her får en av dem, Foss, en godbit etter at Monsen hadde avsluttet sin 365 dager lange ferd på Nordkalotten i Sør-Varanger i august 2007. Foto: Terje Mortensen/VG

Lars Monsens hund døde på flytur

Da flyet fra Bodø landet i Oslo lørdag 18. desember ble en av eventyreren Lars Monsens hunder funnet død.

  • Ingrid Hvidsten
  • Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hunden hadde ligget i lasterommet på Norwegian-flyet.

- Jeg kjenner ikke hele saksforløpet, men kan bekrefte at Lars Monsens hund døde, sier Norwegians kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen.

På juleferie

Ifølge kommunikasjonsrådgiveren var det naturlige årsaker til at hunden døde.

- Etter det vi har forstått var hunden syk, men noe ut over det kan vi ikke kommentere, sier Sandaker-Nielsen.

Lars Monsen var lørdag 18. desember i Bodø og signerte bøker i butikken til Komplettfritid.no, som han har et samarbeid med. Det var på flyet fra nordlandsbyen til hovedstaden samme dag villmarkskjendisens hund døde.

Som normalt

Ifølge Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian skal alt ha gått som normalt under flyturen.

- Det jeg kan si, er at i forbindelse med denne saken ble alle prosedyrer fulgt, både fra eiers og Norwegians side, sier han.

- Men hunden var altså død ved ankomst Oslo?

- Det stemmer.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Monsen. På sin Facebook-side skriver han nå:

«Håper alle har hatt en trivelig jul. Jeg har dessverre ikke det, ettersom jeg mistet en hund før jul. Det som gjør det enda mer trist er at VGs kyniske gribber plager mine nærmeste og venner med telefongrafsing (kl. 21.30 lille julaften ingen hindring for VG) gjentatte ganger for å slå opp «den hjerteskjærende nyheten». Den norske møkkapressen fornekter seg ikke!»

Lars Monsen, som er Norges mest kjente eventyrer og hundekjører, har en rekke ekspedisjoner på merittlisten, flere av dem med hundeslede. Monsen har blant annet krysset Canada på tvers og Alaska på langs. Ifølge CV-en på hans egen hjemmeside, har Monsen tilbrakt over 4000 netter i sovepose.

Bor sammen

I høst har han sammen med kjæresten, artisten Trine Rein, gjort suksess med foredragsturneen «Vilt og vakkert».

Forholdet mellom Trine Rein (39) og Lars Monsen (46) ble kjent høsten 2008. Paret kjøpte i fjor vår et 500 kvadratmeter stort hus sammen på Skiptvet i Østfold, der de bor sammen med sine 14 hunder.

I vår hadde Monsen med seg Rein som medhjelper da han deltok i det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet. Bare halvparten av Monsens hunder holdt ut alle de 1000 kilometerne, og de siste 500, fra Kirkenes til Alta, fullførte Monsen med bare syv hunder. Han endte da på en 23. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder