INFLUENSER: Bianca Ingrosso fra Sverige. Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bianca Ingrossos reklame får kritikk for å være sexistisk

Reklamombudsmannen i Sverige mener reklamen til influenseren skildrer kvinner på en måte som er nedverdigende.

Den prisvinnende svenske influenseren, Bianca Ingrosso (24), lanserte fredag reklame for sminkemerket sitt Caia Cosmetics. I reklamen ser man en kvinne i undertøyet, som fotograferes nedenfra for å markedsføre en leppestift.

Nå får den kritikk for å være sexistisk.

– Reklamombudsmannen mener kvinnen, som er ikledd hvitt undertøy og er fotografert skrått nedenfra, gjennom klær og positur, blir fremstilt som et sexobjekt, skriver Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig om reklamen, ifølge Aftonbladet.

Bianca Ingrosso om kjendislivet: – Alltid ønsket å jobbe i kassen på Coop

Reklamombudsmannen er næringslivets selvregulering i Sverige, som prøver å sørge for at reklamene er i samsvar med lover og regler innen reklamebransjen.

– Fremstillingen av kvinnen mangler en klar kobling til leppestiften som markedsføres. Derfor skildrer reklamen denne kvinnen på en måte som er nedverdigende for kvinner generelt. Reklamen er derfor kjønnsdiskriminerende, fortsetter hun.

Gir ikke bot eller straff

Bianca Ingrosso sitt selskap, Beauty Icons, har forsvart reklamen.

– Målet med reklamen er å vise frem produktene og resultatet av produktet. I tillegg skape en kampanje som uttrykker det annonsøren står for: Nemlig sterke og uavhengige kvinner som løfter andre kvinner, bryr seg om hverandre og er inkluderende, skriver Beauty Icons, ifølge Aftonbladet.

Har du sett? Pernilla Wahlgren banket av eksmannen

Videre skriver selskapet at den svenske influenseren er lei seg, men også bekymret.

– Annonsøren stiller spørsmål ved hvilke signaler dette sender ut til unge kvinner og samfunnet.

Fikk du med deg? Bianca Ingrosso og kjæresten har flyttet fra hverandre

Ettersom Reklamombudsmannen hverken er domstol eller myndighet, har de ikke muligheten til å gi ut bøter eller straffer til influenseren.

Bianca Ingrosso er datter av den svenske superstjernen Pernilla Wahlgren (51). Hun er også storesøsteren til Benjamin Ingrosso, som var Sveriges representant i Eurovision tidligere i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder