DØMT: Den amerikanske rapperen A$AP Rocky ble dømt for vold, men slapp fengselsstraff. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Aktor anker ikke dommen mot A$AP Rocky

Den amerikanske rapperen A$AP Rocky ble dømt til betinget fengsel for vold. Aktor har valgt å ikke anke dommen.

Det kommer frem i en pressemelding.

14. august ble Rakim Mayers (30) – bedre kjent som rapperen A$AP Rocky – og to andre menn dømt til betinget fengsel for vold i Stockholm. Betinget fengsel vil si at de slipper å sone straffen i fengsel.

– Dette har ikke vært en så alvorlig voldshendelse at det var riktig å idømme ubetinget fengselsstraff, sa dommer Per Lennerbrant den gang.

Fornærmede krevde en erstatningssum på 140.000 kroner, men de tre ble dømt til å betale 12.500 kroner svenske kroner.

les også

A$AP Rocky dømt til betinget fengsel: – Skuffet

Krevde ny rettssak

Tidligere i august ble det klart at fornærmede i saken var misfornøyd og krevde ny rettssak mot A$AP Rocky.

Da uttalte advokat Magnus Strömberg at fornærmede var misfornøyd med at de ikke ble dømt for vold med glassflasker, slik han hevder å ha blitt utsatt for.

Nå har imidlertid aktor besluttet at dommen ikke ankes.

– Jeg har akseptert tingrettens bevisvurdering, det vil si at det ikke er bevist at det er brukt hele eller knuste flasker ved overfallet, sier aktor Daniel Suneson i en pressemelding.

– Jeg mener gjerningen har en noe høyere straffeverdi enn de to månedene som tingretten har kommet frem til, men jeg har ved en samlet vurdering valgt å ikke anke dommen. Alle tre er blitt straffeforfulgt for kroppsskade, og tingretten har avvist innvending om nødverge, og det synes jeg var viktig å få klarlagt i dette tilfellet, fortsetter Suneson.

Kritisk mot dommen

Fornærmedes advokat, Magnus Strömberg, forteller til VG at de heller ikke kommer til å anke dommen mot den amerikanske rapperen.

– Til tross for at vi er kritiske mot dommen i noen punkter, innebar den at min klient fikk en oppreisning, skriver Strömberg i en SMS.

Advokaten legger til at 19-åringen fortsatt har det tungt.

– Han har det fortsatt vanskelig på grunn av slagsmålet og all oppmerksomheten som har vært i media. Nå ønsker han å få ro og fred og gå videre med livet.

Forlot Sverige

A$AP Rocky og vennegjengen hans kom 30. juni i en slåsskamp med en afghansk mann i 20-årene. Slåsskampen fant sted i nærheten av MAX burger Kungsgatan i Stockholm.

Den amerikanske artisten satt i varetekt i Kronoberg i Stockholm fra 5. juli, til han ble løslatt og forlot Sverige 2. august. Varetektsfengslingen ble begrunnet med fluktrisiko.

Har du ikke fått med deg saken? Dette må du vite om A$AP Rocky-saken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder