Hjemme - men ikke lenge

RAMPELYS

Den norske pressen møtte jaggu tallrikt opp da de omsider fikk en mulighet til å møte Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15) - før M2M allerede på søndag setter kursen for USA atter en gang.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Til og med Terje Formoe, alias Kaptein Sabeltann, stoppet opp på trappa til Grand Hotel for å få med seg hva som skjedde.

Etterpå holdt Marit og Marion en «unplugged» mini-konsert, slik de - i motsetning til de fleste andre artister - har for vane å gjøre når de møter pressen.

Kan sine ting

M2M begynner nemlig å bli rutinerte. Før jul opptrådte de akustisk foran 18 000 mennesker i Sacramento i California - mens Christina Aguilera og de andre stjernene kjørte playback.

Men om få uker opptrer M2M live med fullt band, bestående av norske musikere, i Orlando, Florida, på en TV-konsert som heter «Disney In Concert». Det er et voldsomt populært program på Disney Channell hvor millioner av unge TV-seere kan møte artister som Backstreet Boys og Boyzone.

Da er forøvrig M2M's nye single, «Mirror Mirror», som fant sted med Spice Girls-produsenten Matt Rowe bak spakene, lagt ut i salg.

- Det blir utrolig spennende, mener Marion.

Oppvokst på Lørenskog

M2M er intet norsk band i vanlig forstand utover det faktum at Marit og Marion er oppvokst på Lørenskog.

Dette er et amerikansk prosjekt med millioner av dollar som innsats. Målet er å selge minst fem-seks millioner eksemplarer av debutalbumet «Shades Of Purple» på verdensbasis.

- Jeg er sikker på at M2M vil selge mer enn a-ha, sier manager Thomas Erdtman skråsikkert.

- Interessen for M2M internt i Warner-systemet er kolossal i Europa. Det er slett ikke bare snakk om USA, konstaterer Fred Engh, norskansvarlig for Warner Music Norge.

Bare innspillingen av albumet har kostet nærmere 10 millioner kroner. Anslagsvis det dobbelte må legges i markedsføringspotten hvis jentene skal ha en sjanse til å rykke opp i samme pop-divisjon som Brittney Spears og Christina Aguilera.

M2M-starten er uansett lovende.

«Don't Say You Love Me» ramlet riktignok ned fra 21. til en 60. plass på Billboard-lista i USA denne uka, men singlen er nr. 10 på salgslista.

Tjener penger

- Vi er mest opptatt av at folk skal like M2M og låtene våre, men når så mange amerikanske tenåringer har kjøpt singlen kan ikke jeg forstå noe annet enn at vi har suksess, bemerker Marion, som defintivt er den mest snakksalige av jentene.

- Nå blir dere vel rike, spør en journalist.

- Klart det er snakk om mye penger, uten at jeg vil eller kan si noe om hvor mye vi vil tjene, svarer Marit.

- Hva vil dere bruke pengene på?

- Utdannelse, kanskje. Kansje bygge et eget studio. Det hadde vært gøy, mener Marion.

Ennå er ikke «Don't Say You Love Me» sluppet i Europa, selv om singlen nå plukkes opp av europeiske radiostasjoner.

Mesteparten av tiden vil M2M befinne seg på reisefot mellom New York, Los Angeles og London.

- Vi har rukket å bli lei av å fly, men så lenge vi får mulighet til å spille for folk går det bra, fastslår Marion.

Dette er bare starten.

Det er først nå oppkjøringen foran utgivelsen av debutalbumet, som slippes 21. februar, starter for alvor med et blodig reiseprogram.

- Vi vet ikke helt sikkert hvor vi skal bortsett fra at det kommer til å gå i ett kjør helt frem til i slutten av april, forteller Marit