MØTTES: DJ’en Maitrai Joshi møtte Avicii på Muscat Hills Hotel både fredag og lørdag i forrige uke. Til høyre i bildet er Christina Hlosek. Foto: Muscat Hills Resort

De møtte Avicii for få dager siden: – Han var i fin form

– Han virket storfornøyd med å være i Oman, sier DJ-en Maitrai Joshi til VG.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Overfor VG forteller DJ-en Maitrai Joshi at han traff svenske Tim Bergling, kjent som Avicii, i Oman forrige helg. Han forteller at dødsfallet kom som et sjokk på han.

– Han var helt fin, i god form. Forrige fredag var de ute og festet på en båt, og dagen etter vet jeg at han var ute og spiste middag med venner. Dette er sjokkerende nyheter, sier han til VG på telefon fra Oman.

les også

Avicii (28) er død

Maitrai sier at han traff den svenske musikkartisten både fredag og lørdag i forrige uke, og at de bodde på samme hotell i Muscat. Avicii skal ha likt seg så godt i Oman at han forlenget oppholdet i åtte dager ekstra: opprinnelig var planen å reise hjem forrige søndag, forteller Maitrai.

Han sier at artisten med reisefølge skulle på utflukt ut av Muscat, uten at han vet riktig hvor. Maitrai fikk nyheten om artistens død via media.

– Jeg vet ikke hva som kan ha hendt. Han var helt fin, og var glad, sier han til VG.

les også

Stockholms nattklubber hedret Avicii med ett minutts stillhet

Den andre personen på bildet er amerikaneren Christina Hlosek, som bor i Oman.

Hun forteller til VG at hun ofte er på Muscat Hill Resort, og hun ble overrasket da hun så Avicii på fredag.

– Jeg snakket med han og han var så glad, ydmyk og sjarmerende. Han var så fornøyd med besøket at han ønsket å bli lengre.

Hun sier videre:

– Det er et sjokk for meg at han nå er død. Jeg kunne ikke tro nyhetene når jeg leste det, sier hun over telefon fra Oman.

Bare tre dager før han døde ble han nominert til Årets Top Dance / Electronic Album på Billboard Awards. Der konkurrerer han blant annet mot Kygo om prisen.

Ble bekreftet av pressekontakt

les også

Kygo hyller Avicii: Grunnen til at jeg begynte å lage musikk

Den svenske artisten ble funnet død fredag, og dødsfallet ble bekreftet fredag ettermiddag av Aviciis pressekontakt.

– Det er med stor sorg vi må meddele at Tim Bergling er død. Han befant seg i Muscat i Oman, og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt, Ebba Lindqvist.

– Familien er informert, og vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden. Ingen flere uttalelser kommer til å bli gjort, sier hun.

Det svenske utenriksdepartementet er kjent med hendelsen.

les også

Slik levde Avicii: – Han brydde seg mye om de rundt seg

– Vi har opplysninger om at en svensk mann i 30-årsalderen har dødd i Oman. Vi kan ikke si mer enn dette, og hans pårørende er informert, sier Rasmus Eljanskog, pressetalsmann i utenriksdepartementet til Expressen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder