Raser mot radiovertene som lurte sykepleieren

Suspendert fra radioprogrammet

Både radiovertene og stasjonen beklager

(VG Nett) Dødsfallet etter tullesamtalen hvor en sykepleier ga fra seg opplysninger om hertuginne Kates (30) graviditet, har skapt overskrifter over hele verden. Nå beklager radiovertene.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag morgen ble sykepleier Jacintha Saldanha funnet bevisstløs i nærheten av King Edward VVIs Hospital i London, hvor gravide hertuginne Kate ble behandlet for morgenkvalme tidligere i uken. Nødetatene ble tilkalt, men helsepersonell klarte ikke å gjennopplive Saldanha.

Tre dager tidligere tulleringte de to australske radiovertene Mel Craig og Michael Christian fra radioprogrammet «Hot 30 Countdown» til sykehuset. De to utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få tak i informasjon om tilstanden til gravide Kate. Saldanha mottok samtalen og i god tro satt hun den videre til de ansvarlige sykepleierne som fortalte detaljert om formen til hertuginnen.

Etter nyheten om at sykepleieren var funnet død har de to radiovertene opplevd hard kritikk.

Slettet Twitter-kontoer

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Både Craig og Christian har slettet Twitter-kontoene sine etter krasse meldinger hvor folk krever at de mister jobben sin og anklager dem for å ha «blod på hendene», skriver australske DailyTelegraph.

- Dere er en skam for landet deres, for media og for samfunnet generelt. Dette er en av de mest upassende «tulletelefonene» som er tenkelig, skriver en på hjemmesiden til radiokanalen.

NBCNews melder fredag kveld at den australske radiostasjonen «2Day FM» sier at radiovertene inntil videre ikke får returnere til programmet av respekt «for det som kun kan beskrives som en tragedie».

- Unnskyld

Craig og Christian har nå sendt ut en unnskyldning, i tillegg uttrykte de sin overraskelse over at de ble satt gjennom til sykepleierne, skriver SkyNews.

- Vi trodde at de skulle slenge på røret med en gang de hørte vår forferdelige aksent. Vi er veldig lei oss hvis vi har forårsaket noen problemer, og vi er glade for å høre at Kate har det bra.

Da de to ringte fikk de blant annet vite at Kate sov, og at hun hadde hatt en god natt. De fikk også opplyst at hun hadde fått medisiner, og at tilstanden hennes var stabil.

- Svært dyp sorg

Saldanha jobbet fire år på King Edward VVI Hospital, og blir beskrevet som en utmerket sykepleier, og godt respektert og populær blant sine kolleger, skriver sykehuset i en pressemelding melder BBC.

- Det er med svært dyp sorg at vi bekrefter det tragiske dødsfallet til et medlem av vår pleiepersonalet, Jacintha Saldanha. Hun var nylig utsatt for en tullesamtale, og sykehuset har etterpå støttet henne gjennom den vanskelige tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder