Stem på folkets TV-favoritter

Her er de 12 kandidatene til Gullrutens publikumspris

(VG Nett) Hvem har utmerket seg mest på TV i året som gikk? Nå kan du være med å bestemme hvem av disse 12 TV-kjendisene som fortjener Publikumsprisen under Gullruten 2013.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I år skal VG dele ut en ny pris under TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen 11. mai: «Publikumsprisen» går til en programleder eller TV-personlighet som VG-leserne stemmer frem i ukene som kommer.

Prisen tar over for det som tidligere var «Årets TV-navn».

- Gullruten er årets store TV-fest og Publikumsprisen er kanskje den aller gjeveste prisen som deles ut - siden det er folket som avgjør. Folk snakker om det som er på TV, og vi i VG synes det er hyggelig at våre lesere kan være med på å bestemme hvem denne prisen skal gå til, sier avdelingsleder Ellen Limstrand på Rampelys i VG.

Dorthe Skappel har vært programleder for «Gullruten» i 13 år, men i år er det Henriette Steenstrup (38) og John Brungot (36) som skal lede showet.

12 som kjemper

Det er mange som har utmerket seg i TV-året mars i fjor til mars i år.

Her kan du stemme på din favoritt!

VG satte sammen en jury for å gjøre utvalget litt mindre - og har kommet frem til 12 TV-navn som nå kjemper om publikums gunst.

- Det var en veldig takknemlig oppgave å diskutere seg frem til årets nominerte. Det lages mye god TV i Norge om dagen! sier Camilla Bjørn, tidligere fungerende avdelingsleder på Rampelys i VG.

Bjørn har sammen med VGs TV-anmelder Øystein David Johansen, programsjef Martin Jøndahl i VGTV, Mari Lome fra stiftelsen Gullruten, Kampanje-sjef Knut Kristian Hauger, TV-ekspert Morten Wiberg i Carat og Kristina Nilsen, analysesjef i Retriever sittet i juryen som har valgt ut de 12 kandidatene.

- Folkets pris

- Det var vanskelig siden det er så mange flinke folk å velge mellom. Vi prøvde å tenke på hvem folket har lyst til å stemme på. Vi i bransjen har jo noen kjepphester, men dette skal være folkets pris - så det må være kandidater som folk blir gira på. Sånn sett er det perfekt at det er VGs lesere som skal stemme frem - for det er jo folk flest, sier analysesjef Kristina Nilsen i Retriever.

I ukene fremover vil VG presentere de 12 nominerte nærmere - og fredag 3. mai har VG-leserne stemt frem fire kandidater som vil være til stede under Gullrute-arrangementet i Bergen 11. mai.

Disse kan stemmes på helt frem til prisutdelingen.

JURYEN: Bak fra venstre: Morten Wiberg, Martin Jøhndal og Knut Kristian Hauger. Foran fra venstre: Mari Lome, Kristina Nilsen, Øystein David Johansen og Camilla Bjørn FOTO:ROGER NEUMANN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder