1 av 16KONSPIRERER: Anne Krigsvoll som Laila Hovland, Steven van Zandt som Frank Taglinao og Tommy Karlsen Sandum som Arne, konspirerer på taket av Lillehammer Sykehus. Foto: Tonje Næss/Rubicon TV

Dårlig start for «Lilyhammer»

Ble slått av «Farmen»

RAMPELYS

663.000 TV-seere fikk med seg sesongpremieren av «Lilyhammer», det er 329.000 færre enn i fjor.

Publisert: Oppdatert: 30.10.14 12:21

Fjorårets sesong av «Lilyhammer» ble sett av 922.000. - Hos oss er det jubel i stuen, sa analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG i fjor.

I år sitter kanskje ikke jubelen like løst.

Til tross for at det var bygget store forventninger til tredje sesong ble onsdagens episode «bare» sett av 663.000. Det er 329.000 færre enn i fjor.

Hva synes du om første episode av Lilyhammer - Diskuter i kommentarfeltet

– Jeg synes ikke tallet er lavt. Det som er utfordrene med dramaserier i vår hverdag er at vi vet ikke hvor mange som har sett episoden før det har gått en uke. I forrige sesong av Lilyhammer var det over 100.000 som så episoden i opptak på TV, og over 100.000 som også så den på nett, sier analysesjef i NRK Kristian Tolonen til VG.

Tolonen legger ikke skjul på at kanalen har hatt hard konkurranse fra TV 2. Den mye omtalte TV-serien ble nemlig slått av reality-programmet «Farmen», som ble sett av 787.00 seere, melder kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til VG.

– Det er mye sterkt innhold på TV. Farmen er et populært program. Det er greit å bli slått av dem, sier Tolonen i NRK.

Dahl i TV 2 er svært fornøyd med gårsdagens tall.

– Vi var selvsagt spente før gårsdagens premiere på Lilyhammer som var satt opp direkte mot Farmen. Men tallens tale viser jo at Farmen står fjellstøtt hos TV-seerne uansett konkurranse fra andre kanaler denne høsten. Årets sesong av Farmen kommer til å bli en av de aller mest sette i programmets historie, skriver han i e-post til VG.

Andre sesong av Steven Van Zandts «Lilyhammer» hadde et gjennomsnitt på 1.206.000 seere på TV og nett sammenlagt.

For uten om den dårlig åpningen, fikk årets sesong gode tilbakemeldinger fra VGs anmelder, som ga serien terningkast fem.

Her kan du lese mer om