Publikumsprisen: Truls Svendsen blir skuespiller i stor TV-serie til høsten

Truls Svendsen (41) debuterer som skuespiller i en stor dramakomedie med Henriette Steenstrup på TV 2 til høsten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Hvordan var din første TV-opptreden?

- Min første i «Senkveld» var en skjult kamera-innslag der jeg fikk et pling for hver gang jeg klarte å nevne i en samtale at jeg var bestekompisen til Harald og Thomas. Jeg klarte 13 pling på det meste til to unge jenter. De trodde jeg var rimelig ute.

- Var du aldri på TV før «Senkveld»?

- Joda, første gang var da jeg spilte i en reklamefilm for Statoil og kom gående inn med 10 Grandiosapizza i en dykkerdrakt.

- Oi, hvordan skjedde det?

- Da jeg kom til Oslo som 20-åring, trodde jeg at jeg hadde det litt i meg, så jeg registrerte meg hos et castingbyrå. Jeg spilte faktisk i en 3-4 sånne reklamefilmer, blant annet reklamerte jeg for et svensk sausmerke og for ryddesalg på Steen og Strøm, der også Knut Lystad var med. Det var stas.

- Er det ikke litt vanskelig å få roller gjennom sånne castingbyrå?

- Ikke med et litt rart ansikt med bollekinn.

Stem her! Truls er en av 12 nominerte til Publikumsprisen

- Hva er ditt TV-forbilde eller største TV-inspirasjon?

NOMINERT: Truls Svendsen er nominert til VGs Publikumspris under Gullruten. Foto: Mattis Sandblad

- Espen Eckbo, Linn Skåber og Atle Antonsen imponerer meg gang på gang. De er utrolig flinke. Og så må jeg ta med tidlig Wesenlund. Han hadde tidenes beste timing.

- Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

- Det må bli på «Kvelden er din» der ei lita jente fikk oppfylt drømmen sin om å synge sammen med sitt forbilde Sval. Det ble veldig sterkt, og jeg sto sammen med mora på bakrommet og gråt. Jeg klarte ikke å holde igjen. Ellers må jeg nevne at jeg har sittet og grått i sofaen av Monsen-programmet «Ingen Grenser», og spesielt deltakeren Kari (Sangro Olestad). Det var helt rå TV.

- Hva er din største TV-tabbe?

- Alle vil vel påstå at det var fyllestuntet. Men selv føler jeg at det var knall. Og bortsett fra dette har jeg vært forskånet for TV-tabber.

- Så at du ble full, sovnet under bordet på James Bond-premieren og fikk oppslag i VG dagen etter - det var topp?

- Ja, helt topp. Vi hadde sett en som gjorde det på et amerikansk talkshow og tenkte med en gang at det måtte vi gjøre. Men folk blir jo fulle på forskjellige måter, og jeg fikk blackout og måtte bæres hjem.

- Er det det fulleste du har vært?

- Ja.

- Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

- Jeg ser egentlig lite på vanlig TV, der går det mest i Premiere League-kanalen. Nå kan jo Liverpool vinne for første gang på 25 år! Og så koser jeg meg mye med TV-serier. I det siste har jeg sett «True detective» og «House of cards».

- Hva har du ofret for TV-karrieren?

- Først og fremst masse fritid. De siste ti årene har jeg jobbet enormt mye. Hvis jeg hadde levd et mer A4-liv, så kanskje jeg hadde reist mer, kanskje jeg hadde truffet noen. Men jeg må si som jeg pleier å si: Jeg har det veldig bra.

- Hva eller hvem har betydd mest for deg?

- Thomas og Harald, selvsagt - og masse folk i Monster og TV 2. De har trua på meg, og de har virkelig hatt stor betydning for meg og det jeg har fått til.

- Hva er Harald for deg, og hva er Thomas for deg?

- Thomas er den gode gutten som jeg spiser og drikker godt med, mens jeg snakker mer business med Harald. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten dem.

- Hva tror du folk sier når jeg sier «Truls Svendsen»?

- Jeg håper de sier at jeg lager humor som ikke går på bekostning av andre enn meg selv. At jeg møter folk med respekt. Noen synes helt sikkert at det jeg driver med ikke er artig, men jeg lager det for dem som synes det er artig. Det er en god regel.

- Men det første de tenker på når de hører «Truls Svendsen»?

- Det er vel kanskje mer fyllestunt, «single ladies»-dansen og Hurtigruta. Det er som brent inn i hodet på mange at jeg var dritings på TV og at jeg danser i den trange drakten.

- Når danset du den sist?

- Nei, det var vel i februar på et eller annet event. Den funker fortsatt.

- Men er du sånn som folk tror du er?

- Ganske. Men jeg er nok noen knepp til høyre når jeg er på TV. Litt mer udugelig. Jeg elsker mislykka-humor, men jeg liker å tro at jeg ikke er så mislykka i virkeligheten. Truls på TV er litt mer figur, litt rarere og mer tøvete enn det jeg egentlig er.

- Hva slags kjendis er du?

- Jeg er en kjendis som synes det er helt ok å være kjendis. Jeg elsker det ikke, men jeg klager ikke over det heller.

- Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt.

- Tja, jeg har fått sånn gammelmannssyndrom og våkner lenge før vekkerklokka. Så spiser jeg et par knekkebrød til frokost, går på jobb på Plan B eller Monster og jobber. Veldig ofte har jeg en plan om å trene etter jobb. På søndagene kan jeg planlegge 8-9 treninger den kommende uken, men ende opp med å gjennomføre 3-4 av dem. Men det er jo bra.

- Ja, for VG har jo skrevet at du skal snart gå på ski over Grønland og ligger i hardtrening?

- Det kan jeg ikke kommentere.

- Hva er planene for 2014?

- Nå skal vi få «Hurtigruta» i mål, og så har jeg noe jeg gleder meg å vise til folk til høsten.

- Få høre mer!

- Jeg er med som skuespiller i en ny stor dramaserie på TV 2 sammen med Henriette Steenstrup. Det har vært en stor drøm å få prøve å være skuespiller, og nå får jeg lov til det. Og Henriette, hun er en fantastisk skuespiller og person å få lov til å jobbe med.

- Hva slags serie er det?

- Det er en humordramaserie som både er tragisk, mørk og morsom. Det handler om to kollegaer i en bransje, men nå tør jeg ikke si mer.

- Sa ikke alltid din avdøde mamma at hun trodde du ville bli skuespiller?

- Jo, jeg har jo alltid snakket om at moder'n fikk nesten rett, siden jeg ble programleder. Men hun fikk søren meg helt rett!

- Hvorfor bør folk stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten?

- Det er utrolig vanskelig å svare på. Hvis folk har kost seg med «Hurtigrute»-serien, så skal de stemme på meg - og da kommer jeg til å bli glad. Det er det beste svaret jeg har.

PS! De nominerte til Publikumsprisen under Gullruten er i tillegg til Truls Svendsen: Fredrik Skavlan, Ingrid Gjessing Linhave, Steven van Zandt, Dag Erik Pedersen, Ida Fladen, Ingrunn Solheim, Gaute Grøtta Grav, Ylvis, Hans Olav Lahlum, Davy Wathne og Lene Kongsvik Johansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder