FØRSTEMANN UT: Øystein Wiik måtte takke for seg etter kveldens country-sending. Foto: Fredrik Solstad ,

Øystein Wiik ute av «Stjernekamp»

FORNEBU (VG) Lørdag røk første deltager ut av årets «Stjernekamp». Øystein Wiik fikk færrest stemmer og måtte forlate konkurransen.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

Forrige lørdag gikk startskuddet for årets sesong av NRK-programmet «Stjernekamp».

Etter at alle deltagerne hadde fremført sitt bidrag i sjangeren norsk rock var det klart at Øystein Wiik, Tommy Fredvang og Eirik Søfteland hadde gjort minst inntrykk på seerne, og dermed fikk færrest stemmer.

Øystein imponerte minst

Stemmene fra første program ble med over til kveldens program – hvor de ti artistene fikk prøve seg på country, noe flere syntes var utfordrende.

De tre som fikk færrest stemmer i kveldens program var Øystein Wiik, Tommy Fredvang og Heidi Gjermundsen Broch – og Wiik trakk det korteste strået og måtte dermed si farvel til de andre deltagerne.

– Noen måtte jo gå, og nå får jeg tid til å jobbe med egne prosjekter. Dette har vært veldig gøy, men det var en lek og verden står faktisk til påske, sier Wiik til VG.

Han fortalte at han brukte forrige søndag på å surmule litt, etter å ha havnet på bunn tre også i første program.

– Sist gang fikk du litt hard medfart i avisene, etter å ha kastet deg ut i rock. Men det var gøy og du skapte et øyeblikk. Nå fikk du vist den vakre tenorstemmen din, men det ble ikke country. Men du synger nydelig da, mente dommer Mona B. Riise.

– Jeg koste meg, selv om dette var veldig fremmed for meg, sa artisten selv etter opptredenen.

Til VG forteller Wiik at han tror han kunne hatt bedre sjanser i konkurransen dersom de hadde begynt med sjangrene opera eller musikal - som er hans felt.

– Det var deilig å få prøve seg på rock og country, men det er ikke der jeg hører hjemme. Nå skal jeg hjem til familien å slappe av, og følge med på sendingene fremover. Jeg har jo blitt glad i alle sammen, sier han, og avslutter:

– Take me home, country road.

COUNTRYKVELD: Lørdag måtte første deltager forlate «Stjernekamp», og Øystein Wiik fortalte at han hadde rukket å bli glad i de andre artistene. Foto: Julia Naglestad , NRK

Terningkast én

Under kveldens sending var det VGs anmelder Morten Ståle Nilsen som trillet terningen låt for låt.

Han var ikke spesielt imponert over Wiiks opptreden, og ga ham terningkast én:

«Wiik (kjent fra – hmm, bare «Melodi Grand Prix»?) klarer ikke å legge fra seg operavibratoen hjemme, og den deklamatoriske, t-y-d-e-l-i-g-e tenoren hans passer mildt sagt dårlig til John Denvers ydmyke, svært uoperatiske landeveistrudelutt. Verdener kolliderer, og lydsporet er ulekkert. Bevis, om et skulle trenges, på at country er country og opera og er opera – og aldri bør de to møtes (bortsett fra på The Grand Ole Opry). Fyren kan selvsagt synge. Men han kan ikke synge country», mente Nilsen og kastet terningkast 1 til Wiik.

I første program var det Martin Halla som imponerte både dommerne og VGs anmelder mest, med sin tolkning av Jokke & Valentinernes «Hvis jeg var deg».

FIKK KLEM: Tommy Fredvang ga Øystein Wiik en god klem etter at de fikk vite at Wiik fikk færrest stemmer, og dermed må dra hjem fra konkurransen. Foto: Fredrik Solstad ,

Les også

Mer om

  1. Stjernekamp
  2. NRK

Flere artikler

  1. VG anmeldte «Stjernekamp» - låt for låt!

  2. Martin Halla imponerte mest under «Stjernekamp»-premieren

  3. VG anmeldte «Stjernekamp» - låt for låt!

  4. VG anmeldte «Stjernekamp»-premieren låt for låt

  5. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder