MYE OMTALT: Tom Cruises forhold til Scientologikirken er mye omtalt. Nå hevder norske Anette Iren Johansen at hun ble vurdert som konemateriale for Hollywood-skuespilleren i 2005. Foto. Ap

Norske Anette Iren: - Glad jeg ikke ble spleiset med Tom Cruise

Hevder hun var på audition for å bli filmstjernens kone

Norske Anette Iren Johansen (36) sier hun ble vurdert av Scientologikirken som Tom Cruise fremtidige kone. Nå går historien hennes verden over.

  • Jennifer Bråthen

«I dag sprakk nyheten i det australske magasinet Woman's Day om min 2005-audition for å bli Tom Cruises (51) neste kone», skrev hun i Anette Iren Johansen i et blogginnlegg i går.

VG har vært i kontakt med Johansen, som henviser til sin agent. Agenten har foreløpig ikke besvart VGs henvendelse.

Johansen historie, som havnet i butikkhyllene i går, har vakt oppsikt i flere internasjonale medier. Hennes møte med det mye omtalte kirkesamfunnet er sitert av blant annet amerikanske Hollywood Reporter og tyske News, samt Side2 og Dagbladet.

Ble holdt audition

I det australske magasinet kommer det ifølge Hollywood Reporter frem at Johansen i 2005 skal ha vært på en audition i regi av Scientologikirken i kirkens lokaler i København. Dette var før Cruise giftet seg med Katie Holmes.

Johansen, som da var 27 år gammel, skal ha blitt invitert av trossamfunnet til å delta.

Da hun ankom, fikk hun ikke manus men en rekke personlige spørsmål. Dette minnet derfor ikke om auditions hun hadde vært på tidligere i forbindelse med kirkens produksjon av informasjonsmateriale og magasiner, skriver nettstedet.

Før hun forlot intervjuet skal hun ha måttet skrive under på at hun aldri skulle snakke om auditionen til noen.

Ved en senere anledning skal hun også ha blitt oppringt og spurt om hun hadde noen perverse sexvaner, hvilket hun ikke hadde, skriver nettstedet videre.

- De stilte mange spørsmål om livet mitt, familiebakgrunnen min og om alt jeg hadde gjort i forbindelse med scientologien. Det var også mye snakk om Tom Cruise, han hadde nylig vært i Norge i forbindelse med Nobelkonserten, sier Johansen til Woman's Day, ifølge Hollywood Reporter.

Får støtte

Marc Headly, som skal ha jobbet med slike auditioner før han brøt med kirken i 2005, støtter Johansens historie.

- Det var helt klart for Tom Cruise. Det er nøyaktig de samme spørsmålene som de stilte de andre jentene, sier han til Tony Ortegas nettside The Underground Bunker, som skriver om Scientologikirken.

Headly sier videre at de lette etter jenter utenfor USA, siden det viste seg at jentene i Los Angeles ikke var bra nok for trossamfunnet.

Johansen historie er ikke unik. I fjor hevdet Vanity Fairs korrespondent, Maureen Orth, at skuespilleren Nazanin Boniadi skal ha hatt liknende møte med kirkesamfunnet.

Ifølge The Underground Bunker er det gitt ut to bøker, i 2009 og 2011, som også omtaler Cruises auditions i jakten på kjærlighet,

Ifølge Johansens blogg brøt hun ut av trossamfunnet i 2010, etter ti år. Ifølge hennes Facebookprofil er hun kjæreste med Geir Isene (46), som tidligere også var medlem av Scientologikirken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder