- BLIR FORFULGT: Olaf Thommessen mener Se og Hør har forfulgt han og kona Vendela Kirksebom i mange sammenhenger. Foto: SCANPIX

Olaf Thommessen til frontalangrep på Se og Hør: - De plaget min kone

(VG Nett) Venstres nestleder Olaf Thommessen mener Se og Hør plaget kona Vendela Kirsebom «til det uansvarlige» da han fikk alvorlig hjerneblødning.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Venstre-nestlederen går nå til kraftig angrep på ukebladet, i kjølvannet av stormen rundt skandaleboken «En helt vanlig dag på jobben». I boken forteller den tidligere Se og Hør-journalisten Håvar Melnæs om flere svært tvilsomme arbeidsmetoder som han mener ukebladet bruker for å få ut informasjon om kjente mennesker.

I et innlegg på nettavisen Tidens Tegn bekrefter Thommessen at han og kona, modellen Vendela Kirsebom, har opplevd Se og Hørs metoder som svært ubehagelig.

Les hele innlegget på tidenstegn.no(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Da Thommessen ble alvorlig syk på en joggetur i 2005, mener han Se og Hør var «de i særklasse mest uryddige i forhold til min hjerneblødning».

«De plaget min kone til det uansvarlige. De tok bilder av meg på tur, denne gangen reelle paparazzibilder, de hang visstnok utenfor huset vårt og utenfor sykehuset - noe jeg ikke har noe forhold til da jeg var bevisstløs» skriver Thommessen.

Han forteller også at Se og Hør sendte ham noen flasker rødvin og et kort der det sto «takk for et godt samarbeid», noe han synes var veldig frekt - og han sendte derfor flaskene videre til det lokale gamlehjemmet.

Thommessen sier han har skrevet innlegget for å underbygge påstandene om useriøse arbeidsmetoder som Håvard Mælnes kommer med i boken sin.

- Jeg anser han som en varsler, og synes det er viktig at han ikke blir undergravet, sier Thommessen til VG Nett.

Solgte ikke bryllupet

Med Kirseboms bakgrunn som supermodell, og Thommessen som fremadstormende politiker, har interessen rundt paret i perioder vært svært stor.

Thommessen innrømmer at han i begynnelsen samarbeidet med bladet.

- Også jeg gjorde avtaler med Se og Hør om å ta falske paparazzibilder - for å slippe maset, skriver Thommessen.

- Det dreide seg altså om situasjoner der de følger deg hele dagen - og tar bilder - og du blir enig om at de kan ta et bilde der du setter deg i en bil, går inn i et hus eller lignende for å slippe det ekstreme maset, beskriver Venstre-politikeren.

Da Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom giftet seg i 1996, nektet de ifølge Thommessen å selge bilder fra bryllupet til Se og Hør. Ifølge Thommessen begynte ukebladet å bruke en veldig tøff tone mot dem etter dette.

«Den kødden»

VILLE IKKE SELGE: Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom nektet å selge bryllupet sitt til Se og Hør i 1996. Foto: Jan Johannessen

Se og Hør forsøkte ifølge Thommessen å betale servitører og gjester i bryllupet for å selge private bilder, og en sikkerhetsvakt måtte stoppe en Se og Hør-journalist fra å trenge seg inn i bryllupet.

- Deretter valgte - og velger - de enhver anledning til å gi dårlige bilder og usympatiske vinklinger. Dette bekreftes til dels i den nyutgitte boken der jeg omtales som «den kødden» - et hederstegn selvfølgelig når det kommer fra den kanten, skriver Thommessen.

Sjefredaktør Odd Johan Nelvik i Se og Hør avviser anklagene fra Thommessen.

- Det er overhodet ikke riktig at vi forsøkte å betale servitører og gjester for å få bilder fra ekteparet Thommessens bryllup, og at våre medarbeidere ble stoppet av en sikkerhetsvakt. I likhet med utallige journalister og fotografer fra norske og svenske medier var vi til stede og tok bilder utenfor kirken og festlokalet, skriver Nelvik i en epost til VG Nett.

Går inn på barna

Thommessen er ikke overrasket over noen av påstandene som er kommet frem i boken til Håvard Melnæs.

- Jeg har trodd at det som nå beskrives som ufine og ulovlige metoder har vært «gammelt nytt», sier han.

Han reagerer på at Norsk Redaktørforening (NR) har bedt Norsk Presseforbund om å arrangere en åpen høring om journalistiske arbeidsmetoder.

- Se og Hør er et særtilfelle. Det er ikke mulig å generalisere over norsk presse på den basisen. Det er tvert i mot viktig at pressen opprettholder en agressig og til dels frekk holdning for å avdekke kritikkverdige forhold. Men Se og Hør skaper nyhetene selv ved å tilby penger, sier Thommessen.

I kveld deltar han på en debatt om Se og Hørs metoder på Standpunkt på NRK. Thommessen sier at han tidligere ikke har latt Se og Hørs reportasjer gå inn på seg, men at dette er blitt vanskeligere etter hvert som barna hans er blitt eldre.

- Det begynner å gå inn på barna våre i den grad at man må lure på om den offentlige omtalen vi til enhver tid får er verdt innsatsen, sier Thommessen.

Nelvik: - Helt feil

Nelvik mener Thommessen har spesielle motiver for å angripe Se og Hør.

- Jeg tror at Olaf Thommessen har horn i siden til Se og Hør fordi vi i en artikkelserie i 2004 avslørte at Vendela Kirsebom Thommessen skjulte en betydelig formue i USA. På bakgrunn av Se og Hørs avsløringer satte skattemyndighetene i gang undersøkelser mot henne. Dette resulterte i at ligningstallene hennes ble forandret for flere år tilbake, og at hun fikk en ekstraregning på ca. én million kroner fra kemneren i Oslo, sier Nelvik.

Les også

 1. Se og Hørs ukjente maktmenn

  Odd J. Nelvik er ikke den eneste som hever millionlønn som følge av Se og Hørs opplagstall.
 2. - Tilbudt sekssifret beløp av Se og Hør

  (VG Nett) TV 2-kjendis Davy Wathne hevder hans 20 år gamle datter ble tilbudt et sekssifret beløp for familiens private…
 3. Kongen av Se og Hør: Nelvik håvet inn 66 millioner på ti år

  HEMSEDAL/KRAGERØ/OSLO (VG) Sjefredaktør Odd J. Nelvik (51) har jobbet i Se og Hør helt siden oppstarten i 1978.
 4. Se og Hør-redaktør: - Skrev for mye om Sven O. Høiby

  (VG Nett) Sjefredaktør Odd Johan Nelvik i Se og Hør innrømmer nå at han ikke er like stolt av alle artiklene bladet har…
 5. Prinsesse Astrid skremt av Se og Hør

  Prinsesse Astrid er skremt over det som har kommet fram om Se og Hørs arbeidsmetoder.
 6. Mia Gundersen slår tilbake mot Se og Hør-forfatter

  (VG Nett) Mia Gundersen Lelienhof (45) raser mot Se og Hør-forfatter Håvard Melnæs.
 7. Bitre og forbannede Se og Hør-journalister

  Journalistene i Se og Hør er bitre og sinte etter at boka «En helt vanlig dag på jobben» kom ut.
 8. - Sven O. ringte meg i går

  (VG Nett) På tross av at en advokat er engasjert for å vurdere søksmål mot skandaleforfatter Håvard Melnæs, ringte Sven…
 9. Melnæs svarer leserne nå!: - Jeg angrer ikke på boken

  (VG Nett) Skandaleforfatter Håvard Melnæs angrer ikke på at han har skrevet bok om Se og Hørs journalistiske metoder.
 10. Fagforeningsleder møter Se og Hør-journalister i dag: Eks-kolleger oppfatter Melnæs som ekstrem

  (VG Nett) Journalistene i Se og Hør er opprørte etter Håvard Melnæs' bokutgivelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder