• Hva skjer med de norske Tiktokerne?

  Amerikanske tiktokere flykter allerede til utfordrere etter nyhetene om at Trump vil forby TikTok. De norske stjernene er mer usikre.

  Publisert 29. september, kl. 14:11

 • «Zara Cecilie» er 19 år og har rett under 400.000 følgere på TikTok. Hun ser positivt på at store brukere av plattformen utforsker konkurrentene.

 • Dette er TikTok-utfordrerne:

  • Triller er en TikTok-kopi som ble lansert for kort tid siden. Flere amerikanske stjerner har meldt overgang dit.
  • Reels er Instagrams nylansering. Videoene du laster opp der blir synlig i Instagrams nyhetsstrøm og utforsk-siden.
  • Shorts er laget av YouTube (Google), men er foreløpig ikke lansert i Norge.
 • De norske tiktokerne vil ikke bruke Triller eller Reels med det første. De ønsker å fokusere på YouTube og Instagram fremfor de nye utfordrerne.

 • – Grunnen til at jeg ikke kommer til å bruke Reels, er fordi jeg synes det er et merkelig opplegg at de videoene du legger ut på Reels havner i Instagram-feeden din. Og jeg tror ikke det er noe for meg, sier Victoria Olsen.

Vil norske tiktokere droppe appen?

Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Oskar Westerlin (22) har lagt ut videoer på sosiale medier i mange år.

Oskar Westerlin er 22 år og har lagt ut videoer på sosiale medier i mange år. Han synes det er vanskelig å spå TikToks fremtid, men han tror mange ønsker å ha sikkerhet i merkevaren sin fremover, og dermed ikke bare være knyttet opp mot én kanal.

– Hva som kommer til å skje med det norske TikTok-miljøet er helt umulig å si, men ettersom flere sprer seg ut i andre plattformer blir det kanskje litt mindre fokus på at det bare er et TikTok-miljø, sier 22-åringen til VG.

Les også

Trump: Ingen TikTok-avtale uten «full kontroll»

Amerikanske selskaper må ha «full kontroll» over TikTok, ellers blir det ingen avtale med Oracle og Walmart om kjøp av…
Dette er TikToks konkurrenter.

«Triller» vinner de internasjonale stjernene

TikTok-utfordreren «Triller» sier til LA Times at de har sett for seg et TikTok-forbud i USA i lengre tid, og har allerede kapret verdens mest fulgte TikTok-familie.

– Vi kunne ikke ha vært mer stolte av å ønske D’Amelio-familien velkommen til Triller med åpne armer. De er en utrolig mangefasettert og talentfull familie som allerede har vist seg verdifulle for oss, sier Trillers styreleder, Bobby Sarnevesht, i en uttalelse, ifølge LA Times.

Les også

Stjernene rømmer fra TikTok: Dette er de nye alternativene

USA stenger for nedlasting av Tiktok fra søndag. Nå har en rekke utfordrere realisert sine egne alternativer til videoappen.
Sara Cecilie Leite

Vil ikke starte på nytt

Sara Cecilie Leite (19) ønsker ikke å kun bruke Triller foreløpig. Hun forteller at det er mye jobb å bygge opp følgerskaren sin på en helt ny plattform. Derfor har hun opprettet en Triller-konto, men håper de fleste blir på TikTok.

– Hvis du har brukt lang tid på å vokse på TikTok, og går over til Triller, så har du null følgere og må starte helt fra «scratch» igjen.

Sara tror det norske TikTok-miljøet kommer til å forbli litt som det er nå uavhengig av det som skjer i USA.

– Det kommer sikkert til å være noen som går over til andre plattformer og prøver ut det. Og det er bare gøy å se hva folk gjør. Men jeg tror alle kommer til å bli på TikTok, og jeg tror det kommer til å være de samme som er her nå, sier hun.

Foreløpig har ikke norske myndigheter sagt at de vil gjøre TikTok ulovlig, og nordmenn kan dermed fortsette å bruke appen selv om den blir forbudt i USA.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. Kinesiske medier slakter amerikansk Tiktok-avtale

  Kinesiske Bytedances avtale om å la amerikanske Oracle og Walmart ta over driften av Tiktok i USA, omtales som «skitten…

Mer om

TikTok

Video

Instagram

Snapchat

Google

USA

Flere artikler

 1. Dette er TikTok-alternativene

 2. TikTok-stjerner går til rivalen

 3. «Hype House»-kollektivet får realityserie

 4. Dette er «Hype House»-profilene

 5. Linnea (20) ble slettet fra TikTok: – Systemet er helt skrudd