BIEBER-SVINDEL: En norsk mann skal ha påstått at han hadde rettighetene til fem skandinaviske Justin Bieber-konserter og deretter svindlet en amerikaner. Foto: Wenn.com

Nordmann risikerer 20 års fengsel for Bieber-svindel

En norsk statsborger kan bli dømt til 20 år bak murene i USA, etter at han skal ha svindlet en investor for rundt 5,7 millioner norske kroner.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mannen skal ha fått investoren til å punge ut én million dollar, eller i underkant av seks millioner kroner, for eneretten til fem skandinaviske Justin Bieber-konserter, skriver nrk.no.

Mannen skal ifølge samme nettsted ha sagt at han hadde rettighetene til de fem konsertene. Det er en amerikansk investor som skal ha kjøpt eneretten til fem konserter med ungpikidolet, og han skal også ha blitt lovet en gevinst på ni millioner dollar - eller 51 millioner norske kroner etter at turneen var fullført.

Etter hva NRK kjenner til har mannen også lurt en rekke andre personer i den amerikanske underholdningsbransjen.

Mandag kveld erklærte dessuten mannen seg skyldig for en rett i Los Angeles.

- Det stemmer at en nordmann sitter fengslet i USA, bekrefter pressevakt i Utenriksdepartementet, Svein Michelsen, til VG uten å kunne kommentere saken ytterligere.

Etter det VG erfarer har mannen sittet i varetekt i Los Angeles helt siden september i fjor.

Kan få 20 år

Major Frauds Section, som etterforsker og straffeforfølger store bedragerisaker i USA, sier til NRK.no at den tiltalte har erkjent straffskyld - uten ønske om å inngå «plea agreement», eller tiltaleoverenskomst.

- Maksimumsstraffen er på 20 år, det finnes ingen minimumsstraff, bekrefter Andrew Brown, advokatfullmektig ved amerikanske myndigheters Major Frauds Section, overfor NRK.no .

Justin Bieber skal ha en rekke konserter i Skandinavia den kommende tiden. Blant annet kommer han til Norge i april, etter at han skapte hysteriske tilstander da han besøkte Oslo i fjor.

Forferdet arrangør

Atomic, som arrangerer Bieber-konsertene på Telenor Arena i april, sier de er sjokkert over nyheten.

- Vi er helt forferdet. Dette høres nesten mer ut som en film enn en realitet. Vi har hørt rykter om at noen påsto at de hadde rettigheter til Bieber etter at vi var i salg med våre show, forteller Peer Osmundsvaag, leder i Atomic, til VG.

Osmundsvaag befinner seg i skrivende stund i London, hvor han og en delegasjon på 13 mennesker planlegger sikkerhet og logistikk rundt nettopp Biebers norgeskonserter.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder