JUBILEUM: Grunnloven, som for tiden står utstilt på Stortinget, fyller 200 år i år. Det feires land og strand rundt. Blant annet har en gjeng russegutter lakkert Eidsvollsbygningen på bilen. Foto: VG, NTB Scanpix og PRIVAT

Hvordan feirer du grunnlovsjubileet?

Send inn bilder og historier - kanskje kommer netopp ditt bilde på trykk i VG.

Artikkelen er over fem år gammel

Forside - Eidsvoll 1814Grunnlovsjubileet 2014

1814-jubileet markeres i form av små og store begivenheter Norge rundt - gjennom hele året. Hva skjer der du bor?

Vi i VG ønsker at du deler dine historier og bilder i denne grunnlovsprotokollen .

Her kan andre lese hvordan nettopp du/dere feirer at det er 200 år siden Norge fikk sin egen grunnlov. Og kanskje er ditt bilde blant dem vi plukker ut til å stå på trykk i VGs papirutgave.

HVORDAN FEIRER DU/DERE? SKRIV HER

Uansett om det er et stort arrangement med mange involverte, eller om du er alene om en morsom måte å jubilere på, så ønsker vi at du bidrar til at protokollen blir alt fra morsom og underholdende til informativ og høytidelig.

Krative sprell

Blant 1814-stuntene vi allerede har omtalt, er Eidsvolls-russen som farter rundt i Eidsvollsbygningen på hjul. Les om den kreative russebilen her .

I Vitenparken på Ås har en kunstner laget sin egen versjon av Oscar Wergelands berømte maleri av Riksforsamlingen i 1814. Kjenner du originalmotivet igjen ?

En rekke forskere lader i disse dager opp til 1814-maraton, hvor de skal snakke om hva som skjedde i mirakelåret i 24 timer sammenhengende - uten pause.

I Bergen har de gjenskapt bergensdelegatenes båtferd - les mer her .

HVORDAN FEIRER DU/DERE GRUNNLOVSJUBILEET?Del dine historier og bilder her

Her kan du se hvordan det gikk da VGTV og Godt.no tok med eidsvoll-etterkommer Jonas Gahr Støre ut til Eidsvoll for å teste ut 1814-menyen: Lagde treretters uten strøm og vann

FLERE NYHETER OM GRUNNLOVSJUBILEET

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder