FORNØYD: Knut Kippersund Nesdal gleder seg til å samarbeide med Universal Music etter Melodi Grand Prix-eventyret. Her fremfører hedmarkingen låten «Taste of you» i den andre semifinalen på Folketateret i Oslo. Foto: NTB Scanpix

MGP-Knut fikk platekontrakt etter semifinalen

Melodi Grand Prix-finalist Knut Kippersund Nesdal har signert platekontrakt med Universal Music.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Forrige lørdag ble det klart at Knut Kippersund Nesdal med låten «Taste of You» gikk videre til årets Melodi Grand Prix-finale.

Ikke bare fikk hedmarkingen flest stemmer, han sikret seg også platekontrakt med Universal Music.

- Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har vært veldig heldig og jeg er svært takknemlig, sier Nesdal til VG.

Imponert

Han legger ikke skjul på at det er stas at folk liker det han gjør, og sier det er deilig å tenke på at Universal er interessert i et samarbeid uavhengig av hvordan det går i lørdagens finale.

- Det er veldig fint at de tilbyr meg platekontrakt uansett hvordan det går i Melodi Grand Prix. De ser dette i et større perspektiv, og jeg gleder meg til å lage musikk jeg synes er morsom, fortsetter Kippersund Nesdal.

Sjef i Universal Norge, Petter Singsaas, lot seg imponere av MGP-artisten og ser frem til å jobbe videre med Kippersund Nesdal.

- Det er stas å oppdage nye talenter slik vi gjorde forrige lørdag på MGP. Da fikk vi se en helt ny fyr som imponerte oss veldig med sin utstråling og vokale kvaliteter. Vi gleder oss veldig til å jobbe med Knut og være med bidra til hans utvikling som artist hos oss i Starbox og Universal, sier Singsaas.

- Helt vilt

Men det er ikke bare Kippersund Nesdal som har sikret seg platekontrakt blant årets Melodi Grand Prix-finalister.

Da bergenseren Carl Espen Thorbjørnsen fremførte MGP-låten «Silent Storm» på NRKs pressekonferanse, tok det knappe 15 sekunder for å overbevise plateselskapet Sony Music, skriver Bergensavisen.

- Det er utrolig gøy. Jeg er ganske i ekstase for tiden. Målet og drømmen om å synge for flest mulig er enda nærmere. Å komme med i MGP og så bli signert av Sony er helt vilt, sier Carl Espen Thorbjørnsen til avisen.

Allerede før semifinalen hadde bergenseren fått et favorittstempel fra flere oddsselskap.

Mens oddsselskapet Unibet hadde tippet bergenseren til årets vinner av den norske Melodi Grand Prix-finalen lørdag 15. mars, hadde Oddschecker.com, som sammenstiller oddsstatistikk fra hele Europa, allerede Norge på førsteplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder