Ylvis sett av 100 millioner: - Tar kaken når vi har kommet til én milliard!

I natt passerte Ylvis utrolige 100 millioner YouTube-visninger av videoen «The Fox», men noen feiring blir det ikke. Ikke før de har passert én milliard.

  • Camilla Norli
  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over seks år gammel

Onsdag er Ylvis-brødrene Bård og Vegard ventet i New York der de skal være gjester i de to store TV-showet «Late Night With Jimmy Fallon» og NBC-morgenshowet «The Today show with Carson Daly». De skal også portretteres av selveste New York Times.

Ylvis i 100

Alt grunnet den enorme suksessen brødrene har hatt med musikkvideoen «What does the Fox say?». I natt rundet videoen det magiske tallet 100 millioner visninger på YouTube.

I løpet av 35 dager har altså «The Fox» blitt vist 100 millioner ganger. Til sammenligning brukte den sørkoreanske artisten Psy 51 dager på å få like mange treff på sin «Gangnam Style». Etter dette tok det bare mer av for Psy som ble den første som passerte én milliard visninger på YouTube. Det skjedde etter tre og en halv måned.

Ingen andre har klart én milliard treff. Den som ligger nærmest er Justin Biebers «Baby ft. Ludacris» med litt over 904 millioner treff.

Sikter mot én milliard

EGET SHOW: Tirsdag spilte Ylvis inn to episoder av sitt eget show «I kveld med Ylivs» før de satte seg på flyet til New York i går kveld. Foto: Trond Solberg

Og skal vi tro Ylvis-brødrene, er det dit de sikter. De har i alle fall ikke tid til å feire nå.

- Vi får ta kaken når vi har kommet til én milliard, sier Vegard spøkefullt når VG treffer dem like før avgang til Gardermoen tirsdag kveld.

Ylvis forteller at de ikke hadde tid til kake da de passerte ti millioner - men at de tenkte at de kunne feire når de kanskje kom opp i 100 millioner ved juletider.

VGTV: Se videoen «The Fox» som har tatt verden med storm

Raskere enn ventet

De hadde ikke forestilt seg at de allerede nå skulle få 100 millioner treff.

- Da det nærmet seg ti millioner klikk, sa jeg til en kamerat at det passet litt dårlig med kake da, og at vi fikk ta det til jul når vi kanskje er kommet opp i 100 millioner. Så det er jo vittig at det har gått en måned, og plutselig er vi der, sier Bård til VG.

Og klikkfarten på YouTube forventes ikke å avta, for nå får «The Fox» bare enda mer oppmerksomhet:

Onsdag skal de være gjester i «Late Night With Jimmy Fallon» som har over 3 millioner seere, og på fredag skal de både opptre og være gjester i morgenshowet «The Today show with Carson Daly» som har over 5 millioner seere. I tillegg skal selveste New York Times gjøre et større portrett på Ylvis som skal på trykk neste lørdag.

Topp-lister

For øyeblikket trenger Ylvis rundt 80 millioner ekstra klikk for å komme inn på en uoffisiell, men godt oppdatert liste over de 100 mest sette videoene på YouTube.

Og Ylvis trenger ytterligere 215 millioner treff for å komme inn på denne Topp 30-lista på YouTube gjennom tidene.

Av andre norske Youtube-suksesser kan vi nevne «Hallelujah»-versjonen til Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm og Alejandro Fuentes som er sett av over 60 millioner. Aqua og «Barbie Girl» med Lene Nystrøm i spissen har gjennom årene samlet fått 95,7 millioner treff.

iTunes-topper

Tirsdag kveld var «The Fox» inne på topp ti på iTunes både i USA, Norge, Canada, Sverige, Finland og New Zealand.

Mer om

  1. Ylvis

Flere artikler

  1. Stargate avslører ukjent opphavsmann bak «The Fox»

  2. Ylvis: - Vi har en defekt som gjør at vi ikke blir nervøse

  3. Today-anker til Ylvis: - Vet ikke om vi skal gi dere high five eller arrestere dere

  4. Slik tok Ylvis regien på Jimmy Fallon-show

  5. Ylvis og «The Fox» nummer 10 på iTunes i USA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder