KLASSIKER: Olivia Newton John og John Travolta i «Grease». Nå har de laget oppfølger til låten «You're The One That I Want». Foto: AP

John Travolta og Olivia Newton John gjenforenes

Har spilt inn oppfølger til «You're The One That I Want»

For snart 35 år siden danset og sang de seg inn i alles hjerter i filmen «Grease». Nå gjenforenes John Travolta og Olivia Newton John på en juleplate.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Albumet «This Christmas» kommer tidlig i november i Norge og inneholder først og fremst en samling klassiske julelåter.

Men i tillegg gjør Grease-stjernene en oppfølger til selveste «You're The One That I Want» - superhiten fra «Grease» - på albumet.

VG-LISTA: Hør alle låtene fra «Grease» på VG-lista

- Utrolig gøy

- Hadde det ikke vært for den låten, hadde vi ikke sittet her og snakket om dette 30 år etter. Låtskriver John Farrar var like tøff mot meg nå som han var den gangen. Vi ville ha perfeksjon! Og det var utrolig gøy å gjøre dette, sier Olivia Newton John i en pressemelding fra plateselskapet Universal.

Oppfølgerlåten «I Think You Might Like It» er skrevet og produsert av John Farrar - samme mann som sto bak «You're the One That I Want».

Jule-SMS fra Olivia

John Travolta fikk ideen om å lage en juleplate da han fikk en jule-SMS fra sin gamle venninne Olivia om at hit-en fra 1978 akkurat hadde blitt den mestselgende duetten i pophistorien.

- Det oppsto magi med en gang vi bestemte oss for å gjøre dette. Alle vi kontaktet ville være med, sier Travolta.

Platen består nemlig først og fremst av klassiske julelåter fremført av stjerner som Barbra Streisand («I'll Be Home for Christmas»), Tony Bennett («Winter Wonderland»), James Taylor («Deck the Halls»), Cliff Richard («Have Yourself a Merry Little Christmas»).

Del av julefeiringen

- Mitt ønske var å gjøre en intim juleplate, ikke noe pragende greier. Det skal være noe som folk kan spille rundt om i huset eller i bilen i juleferien - sånn at vi blir en del av feiringen. Å høre på julemusikk hjemme med familien har alltid vært en viktig del av julefeiringen hos oss, sier Travolta i pressemeldingen.

Olivia Newton John og John Travolta sier at de alltid har det fint når de treffes.

- Vi er jo så travle at jeg nesten ikke skjønner hvordan vi har fått til dette. Men John og jeg har alltid hatt god kjemi. Når vi er sammen, så ler vi og føler en sterk tilknytning til hverandre. Vi har vært gjennom noen utrolige opplevelser sammen, sier Newton John.

Veldedighet

Inntektene fra platesalget vil gå til Travolta og Newton-Johns respective veldedighetsorganisasjoner, Jett Travolta Foundation (oppkalt etter Travoltas avdøde sønn Jett) og Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre i Melbourne.

Travolta har vært gjennom en tøff periode etter at sønnen Jett (16) brått døde for tre år siden, og familien har vært rammet av flere tragiske hendelser. I sommer måtte også Travolta slå hardt tilbake etter at en mannlig massør anklagde ham for seksuelle overgrep.

Albumet slippes 9. nov i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder