ULV I FÅREKLÆR: Jonah Hill på verdenspremiere i London med filmen han medvirker i. Foto: WENN

Jonah Hill hatet sin egen karakter - tigget om rollen

Hollywood-stjernen måtte overtale Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese for å få rollen som narkotika-avhengige «Donnie» i «Wolf Of Wall Street».

  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Humor-giganten Jonah Hill ble for alvor oppdaget etter filmene «40 Year Old Virgin», «Superbad», «Knocked Up» og «21 Jump Street».

Nå er han aktuell med den stjernespekkede dramafilmen «Wolf Of Wall Street», hvor skuespillere som Leonardo DiCaprio, Margot Robbie og Matthew McConaughey medvirker.

Her spiller Hollywood-stjernen narkotika-avhengige «Donna Azhoff». En rolle skuespilleren slet med.

- De sier at du aldri skal forhåndsdømme karakteren din, og jeg forsøkte og la være. Tilslutt ble det for vanskelig. Jeg fant aldri noe jeg likte med «Donnie», forteller skuespilleren til Yahoo Movies.

Karakteren han spiller er en skruppelløs millionærjeger, med lite tanker for andre enn seg selv.

- Måten Donnie behandlet andre folk, var det jeg hadde størst problemer med og var mye av grunnen til at jeg ikke klarte å like ham.

TØFF TRIO: Jonah Hill sammen med skuespillerkollegaene Margot Robbie og Leonardo DiCaprio. Foto: PA PHOTOS


Det er spesielt én scene i filmen han ikke liker.

- Det er et opptak hvor jeg hiver en tent sigarett på en fyr, får vedkommende til å gråte, sparker ham og spiser gullfisken hans. Det er nedvergende. Når jeg gikk hjem den dagen, hadde jeg vondt inni meg.

På tross av dette måtte Hill overtale den meritterte regissøren Martin Scorsese om å få være med i filmen. Drømmerollen resulterte i hans første audition på seks år.

- Først oppsøkte jeg Leonardo DiCaprio og argumenterte for hvorfor det var så viktig at jeg fikk denne rollen. Heldigvis var han svært støttende. Deretter dro jeg på audition i New York og tenkte: «Hvis jeg legger like mye i denne rollen som jeg gjør når jeg prøver å overtale dem, bør den bli min».

- Det ble den, avslutter en svært lykkelig Hill.

Filmen er nominert til to Golden Globes.

Den prestisjefylte prisutdelingen vil avholdes natt til mandag norsk tid.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder