VENNER: Astrid Smeplass og Siri Vølstad Jensen har holdt kontakten siden de var romvenninner under «Idol». Foto: MARIUS VERVIK

«Idol»-jentene får uanstendige forslag fra menn

STAVANGER (VG) «Idol» har ikke bare betydd at Astrid Smeplass (16) og Siri Vølstad Jensen (17) opptrer på VG-lista. De får også rare henvendelser fra fremmede menn.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det var en som ville kjøpe brukt undertøy av meg. Men jeg lot være å svare, forteller Astrid Smeplass når VG spør hva som er det rareste tilbudet de har fått siden «Idol».

- Det har vært mye rart. Det kommer konstant, mye på Facebook, sier Siri Vølstad Jensen.

I talentkonkurransen kom Smeplass på femteplass, og Vølstad Jensen gikk av med seieren. Nå jobber de begge med kommende plater, og har ikke hatt tid til å skaffe seg kjærester.

- Om dere skulle fått tid, hva ser dere etter?

- En med mye humor, en grei kar, fastslår Siri.

- Humor er viktigst, og er det en snill, søt og morsom kar så blir han kjekk, sier Astrid.

TURNÉ: Astrid Smeplass i aksjon under VG-lista-showet på Rådhusplassen i Oslo, der hun opptrådte for 50.000 tilskuere. Foto: Trond Solberg

De to delte rom under «Idol», og har holdt kontakten siden da. I går kveld sto de begge på scenen foran 13.000 publikummere under VG-lista i Stavanger. Mens Smeplass har vært med siden Rådhusplassen i Oslo, hopper Vølstad Jensen på VG-lista-turneen i Stavanger og Bodø.

- Det var stort å synge for så mange. Under «Idol» var det bare 1000 i salen, og de som ser på TV tenker du ikke over. På Rådhusplassen skjedde alt så fort at jeg ikke rakk å bli nervøs, og så var det plutselig over, sier Astrid.

Onsdag kveld sang hun «Shattered», mens Siri fremførte «What it Feels Like» akustisk. For Siri var Stavanger «hjemmebane», mens Smeplass gleder seg mest til konserten i Trondheim.

- Der blir det mye kjentfolk, og jeg har selv stått og sett på VG-lista hvert år, og aldri tenkt at jeg skulle stå på den scenen, sier hun.

At det ikke blir tid til ferie i år, på grunn av spillejobber og låtskriving, klager de ikke over. Smeplass synes det er godt å være hjemme.

- I fjor syntes jeg det var kjedelig å bare være hjemme. Men nå som vi reiser så mye, synes jeg det er deilig å være der, sier hun med et smil.

- Har livet blitt annerledes siden «Idol»?

- Ja, jeg er blitt tryggere på meg selv, og nå vet jeg hva jeg vil, sier Smeplass

Onsdag delte de scene som kolleger, og når platene kommer blir de også konkurrenter. Det tar de med stor ro:

- Vi ser ikke på det som en konkurranse, hevder Vølstad Jensen.

VG-lista turnerer videre til Trondheim 10. juli, Bergen 17. juli og Bodø 24. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder